Bozcaada’daki tüm konaklama tesislerinin faaliyetleri durduruldu

Bozcaada
Bozcaada

Last Updated on 19 Mart 2020 by Yaşar Çelik

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde, coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında tüm konaklama tesislerinin faaliyetlerinin 15 Nisan’a kadar durdurulmasına karar verildi.

Coronavirus (COVID-19) önlemleri kapsamında okulların tatil edilmesiyle birlikte vatandaşlar tatil beldelerine akın etmişti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, “Bodrum’da yazlığı olan ve buraya gelmek isteyen bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum; Lütfen evinizde kalın. Bodrum’un nüfusu ve sağlık hizmetleri kendi nüfusuna göre dizayn edilmiş. Meydana gelecek nüfus artışında sağlık hizmetleri yetersiz kalacaktır” çağrısında bulunmuştu.

BOZCAADA BELEDİYE BAŞKANI HAKAN CAN YILMAZ’DAN AÇIKLAMA

T24’ün aktardığı habere göre; Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, yaptığı açıklamada, ilçeye gelişlerde son günlerde önemli artış olduğunu, tedbir kararı aldıklarını belirtti.

15 NİSAN’A KADAR FAALİYETLERİ DURDURULDU

Bozcaada’nın önemli bir tatil merkezi olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bozcaada halkından ve esnafımızdan gelen talep, görüş, dilek ve öneriler neticesinde, Bozcaada Belediye Başkanlığı ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu arasında bir görüşme yapılmıştır. Varılan tam mutabakat neticesinde, ülke ve dünya gündeminde büyük bir tehlike olarak hayatımızda olan viral salgın tehdidinin risklerini en aza indirmek, viral yayılmanın engellemesini sağlamak ve sosyal yalıtımı destekleyebilmek amacıyla, Belediye Kanunu’nun “Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak” bendine istinaden belediye başkanlığımız tarafından ilçemizdeki tüm konaklama tesislerinin, 19 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında tedbiren geçici olarak faaliyetlerinin durdurulması kararı alınmıştır.”

“ZABITA TARAFINDAN DENETLENECEK”

Yılmaz, kararın zabıta tarafından hassasiyetle denetleneceğini belirterek, “Ada kendine özgü şartları nedeniyle zorluklara alışkındır ve hep beraber dayanışarak bu çetin süreci sağlıkla tamamlayabileceğimize inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.