Havalimanlarında mesai saati uygulaması

Eylül ayında 1 milyon yolcuyu geçti
Adnan Menderes Havalimanı / İzmir

Last Updated on 31 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

Coranavirus salgınına karşı alınan önlemlerin ardından hiç uçuşun yapılmadığı havalimanlarına mesai saati ayarı…

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), havalimanlarının daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

Havalimanlarında, 7 gün 24 saat hizmet sunma ilkesiyle görev yapan DHMİ, coronavirüs salgını sonrasında alınan önlemlerle yolcu hareketi sona eren, hiç uçuşun yapılmadığı havalimanlarında yeni bir uygulama başlatma kararı aldı.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre; Türkiye genelinde yer alan 39 havalimanı, coronavirus önlemleri kapsamında 7 gün 24 saat esasıyla açık olmayacak. Söz konusu havalimanları, 1 Nisan itibariyle saat 08:30’da açılacak; 17.30’da kapanacak.

Bu havalimanları, acil ve olağanüstü durumlarda hızla hizmete girecek biçimde yeterli sayıda personel bulunduracak. Hafta sonları da kapalı olacak.

İŞTE O UYGULAMA

Bu uygulamaya göre İstanbul, Adana, Esenboğa, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İzmir Adnan Menderes, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun- Çarşamba, Trabzon, Hatay ve Van Ferit Melen olmak üzere toplam 15 havalimanı 24 saat esasıyla hizmet vermeye devam edecek.

Kalan 39 havalimanı, mesai saatleri içinde faaliyet gösterecek.

Aralarında Sinop, Amasya-Merzifon, Uşak, Zafer, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Mardin’in de bulunduğu havalimanları, saat 08:30’da açılacak, saat 17:30’da kapanacak. Hafta sonu kapalı olacak.

Bu havalimanlarında, acil ya da olağanüstü durumlarda hızla hizmete girmeleri için personel bulundurulacak.