Rusya, yurda dönüş uçuşlarını neden durdurduğunu açıkladı

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova

Last Updated on 6 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, coronavirus salgınının tehlikeli olduğu ülkelerden Rusların geri dönüşü için yapılan uçuşların askıya alınmasının nedenini paylaştı.

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, coronavirus salgınının tehlikeli olduğu ülkelerden Rusların geri dönüşü için yapılan uçuşların gerekli bilgileri toplamak için askıya alındığını belirtti.

“SADECE İKİ GÜN…”

Golikova bu konu hakkında yaptığı açıklamada “Bu geçici iptal sadece iki gün için geçerli Cumartesi ve Pazar. Bu da kimin, hangi ülkeden, hangi miktarda ve nereden Rusya topraklarına uçacağını açıkça anlayabilmemiz için gerekiyor” diye konuştu.

“KİMSEYE ARKAMIZI DÖNMÜYORUZ”

Gazetem.ru’nun aktardığı habere göre; Golikova açıklamalarında “Kimseye arkamızı dönmüyoruz, Rusya Federasyonu topraklarına tek medeni hedef olan burada yaşayanların sağlığını sağlamak için varış programı yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışında kalan Rusların listelerini sunduğunu ve İçişleri Bakanlığı’nın bunları doğruladığını bildirdi.

Rusya’ya dönmek isteyenler devlet hizmetleri internet sitesinde bir anket dolduruyor ve bu verilere dayanarak; Rusya vatandaşlarının dönüşü için tarih ve uçuşlar belirleniyor.