IATA: Havacılıkta 25 milyon kişinin işi tehlikede!

Last Updated on 8 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), yeni tip coronavirus COVID-19’dan önemli ölçüde etkilenen havacılık sektöründeki 25 milyon kişinin işinin risk altında olduğunu açıkladı.

Salgının havacılık sektörüne olan etkisini değerlendiren IATA’dan yapılan açıklamada yaklaşık 65,5 milyon kişinin seyahat ve turizm gibi havacılık endüstrisine bağlı sektörlerden geçimini kazandığı belirtildi.

Bu yılın ikinci çeyreğinde talebin yüzde 70 azalacağına ve hava yollarının 61 milyar dolarlık nakit kaybı yaşayacağına işaret edilen açıklamada şu ifadeler dikkat çekti:

“Hava yolu şirketlerinin yolcu gelirlerinde 2020’de geçen yıla göre yüzde 44 düşmesi bekleniyor. IATA araştırması, seyahat kısıtlamalarının 3 ay sürmesi senaryosunda, havacılık ve ilgili sektörlerde dünya genelinde 25 milyon işin tehlike altında olduğunu ortaya koyuyor. Hava yolu şirketleri acil finansman sağlanması için hükümetlere çağrıda bulunuyor. Ancak finansmanın yanı sıra havacılık endüstrisi planlama ve koordinasyona da ihtiyaç duymaktadır.”