WTTC’den pandemi sonrası AB ekonomisi için turizm vurgusu

Euro'ya geçiş sürecini tamamladı

Last Updated on 14 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) ortaya çıkan Covid-19 pandemisi sonrasında yıllık Ekonomik Etki Raporu (EIR) yayımladı. İşte WTTC 2019 Ekonomik Etki Raporu’nun detayları…  

WTTC Ekonomik Etki Raporu kapsamında, Avrupa Birliği ekonomisi için turizmin önemi bir kez daha gözler önüne serilirken; corona virüs salgını sonrasında seyahat endüstrisinin ve turizmin AB ekonomisinin toparlanmasında rol oynayacak kilit sektörler arasında yer aldığına dikkat çekildi.

Rapor, geçen yıl turizm ve seyahat sektörünün AB ekonomisi ve ülkeleri için hayati bir rol oynadığını da gözler önüne serdi.

TURİZMİN AB İSTİHDAMINA KATKISI

2019 yılında turizm ve seyahat endüstrisi 22.6 milyon kişiye istihdam sunarken; Avrupa Birliği toplam işgücünün %11.2’sini oluşturdu.

1.319 MİLYAR EURO’LUK TURİZM GELİRİ       

Diğer yandan turizm sektörü 2019 yılında 1.319 milyar Euro’luk turizm geliriyle, AB Ülkelerinin toplam GSYH’nın %9.5’ini oluşturdu.

2019 yılında Avrupa Birliği ekonomisi %1.4 oranında büyüme kaydederken turizm ve seyahat sektörü için bu oran %2.3 oranında gerçekleşti.

Turizm sektörü 2019 yılında AB’nin toplam ihracatının %6.2’ni oluşturdu.

TURİZMİN AB ÜLKELERİNİN EKONOMİLERİNE KATKISI 

Avrupa Birliği ülkelerinin önemli ekonomilerine ve önde gelen turizm ülkelerine bakıldığında turizmin Almanya ekonomisine 347 milyar Dolar, İtalya ekonomisine 260 milyar Dolar, Fransa ekonomisine 229 milyar Dolar ve İspanya ekonomisine 198 milyar Dolar katkı sağladığı öne çıkmaktadır.

2019 WTTC Ekonomik Etki Raporu (EIR) kapsamındaki verileri değerlendiren WTTC Başkanı Gloria Guevara Manzo; coronavirus salgını sonrasında turizmin AB ekonomisinin toparlanmasında oynayacağı rolün önemine dikkat çekti.