Galataport İstanbul’da inşaat faaliyetleri durduruldu

Galataport projesi

Last Updated on 14 Nisan 2020 by Yaşar Çelik

Galataport İstanbul şantiyesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19 salgını nedeniyle bir süredir azaltarak devam eden inşaat faaliyetlerinin, bu günden geçerli olmak üzere geçici olarak durdurulduğu bildirildi. Karaköy sahil şeridine 200 yıl sonra erişim imkanı verecek, turizmden kültür-sanata kadar hayatın her alanına dokunacak bir dünya projesi olan Galataport İstanbul, 2020’nin mayıs ayında açılmaya hazırlanıyordu.

“USTALIK DÖNEMİ ESERİ”

Doğuş Grubu ile Bilgili Holding’in ortaklaşa hayata geçirdiği Galataport İstanbul projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Ferit Şahenk, Galataport İstanbul projesinin Türkiye ve İstanbul için “bir pırlanta” niteliği taşıdığını ve bu projenin Doğuş Grubu için de bir ustalık dönemi eseri olduğunu söylemişti.

Şahenk, yılda 7 milyonu yabancı turist olmak üzere 25 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak olan Galataport İstanbul’un sahasında barındırdığı 2 müze ve ortalarında yer alan 14 bin metrekarelik rekreasyon alanı ile beraber kültür-sanat hayatı için de yeni bir merkez haline geleceğini dile getirmişti.

14 NİSAN 2020’DE GALATAPORT İSTANBUL PROJESİNE ARA VERİLDİ

Bu akşam ise Galataport İstanbul Yönetimi imzalı yapılan açıklamada şöyle:

Galataport İstanbul yönetimi olarak, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen COVİD-19 salgınına ilişkin gerek ofislerde gerekse şantiyede görevli çalışma arkadaşlarımızın sağlığı için gerekli tüm önlemleri aldık.

Bu dönemde inşaat çalışmalarını, sosyal mesafe kuralını hayata geçirebilmek için yüzde 50 oranında azaltarak sınırlandırdık. Devletimizin de sıkılaştırarak devam ettiği önlemlerle biz de şantiyede aldığımız tedbirleri her geçen gün arttırdık. Bu kapsamda, gerekli denetimlerle birlikte çalışma alanlarında her türlü hijyen ve dezenfektasyon uygulamasını da titizlikle yaptık. Sahamızda bulunan termal kameralara ek olarak, tüm çalışanların maske, eldiven ve dezenfektan kullanmalarını şart koştuk.

Bu önlemlerin ve bir süredir planladığımız aksiyonların devamı olarak Galataport İstanbul şantiyemizde azaltarak devam ettiğimiz inşaat faaliyetlerimizi, 14 Nisan 2020 tarihinden başlamak üzere geçici olarak durdurduğumuz bilgisini kamuoyuna saygıyla sunarız.

Çalışanlarımızın ve alt yüklenicilerimizin sağlığı bizim için her şeyden önce gelmektedir. El ele vererek, dayanışma içinde bu zorlu günleri geride bırakacağımıza olan inancımız tamdır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz

Galataport İstanbul Yönetimi