Coronavirus sonrası Çin konaklama sektörü nasıl bir seyir izliyor?

Last Updated on 22 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Çin’de coronavirus salgınının yayılma hızının düşmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla ülkede konaklama sektörü, oteller nasıl bir seyir izliyor? Rezervasyonlar ne durumda?

Çin’de COVID-19 salgınının ardından normalleşme sürecine geçilmeye başlanmasıyla 30 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde otel rezervasyonlarında da artışlar kaydedilmeye başlandı.

REZERVASYONLARDA ARTIŞ TRENDİ BAŞLADI

30 Mart – 6 Mart tarihleri arasında otel rezervasyonları özellikle Çin’in Çengdu (Chengdu), Guangzhou, Şanghay (Shanghai), Shenzhen ve Hangzhou kentlerindeki otellerin rezervasyonlarında bir önceki haftanın rakamlarına göre %24 oranında artış kaydedildiği belirtildi.

Çin pazarında faaliyet gösteren online seyahat platformu Qunar.com’un verilerine göre ise Çongçing (Chongqing), Hangzhou ve Çengçou (Zhenzhou) kentleri rezervasyonlarda bugüne dek olan en hızlı artış hızını kaydetti.

CORONA SÜRENCİNDE ODA FİYATLARININ SEYRİ

Bu yılın ilk çeyreğinde dört yıldızlı (ve üzeri) otellerin bir gecelik ortalama fiyatı Ocak ayında 774 Yuan (110 ABD Doları), Şubat ayında 593 Yuan (84 ABD Doları) ve Mart ayında 529 Yuan (75 ABD Doları) seviyelerinde izledi. Bu verilere göre Şubat ve Mart ayında ortalama bir gecelik oda fiyatlarında % 30 oranında düşüş kaydedildi.

Tourism Review News’tan Anna Luebke’nin haberine göre; ülke genelindeki tüm oteller baz alındığında ise ortalama bir gecelik oda fiyatı Ocak ayında 374 Yuan (53 $), Şubat ayında 306 Yuan (43 $) ve Mart ayında 255 Yuan (36$) seviyesinde gerçekleşti.

ÖNCELİKLER DEĞİŞTİ

Açıklanan veriler ayrıca Çin’de insanların sağlık ve hijyen koşullarına önem veren, üst standartlarda hizmet veren otelleri daha çok tercih etmeye başladıklarını da gösterdi.

Qunar Genel Müdür Yardımcısı Gou Zhipeng, daha fiyat bilinciyle satın alma davranışında bulunan tüketicilerin artık sağlık ve hijyen koşullarını ön planda tutarak tercihte bulunmaya başladıklarını açıkladı.