Deport uygulamasını askıya aldı: Belgeler sıfırlanmayacak

Schengen Krizi! Türkler, Avrupa’ya Seyahate mi Gidiyor, Sığınmaya mı?
Schengen Krizi! Türkler, Avrupa’ya Seyahate mi Gidiyor, Sığınmaya mı?

Last Updated on 24 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya yabancıların sınır dışı edilmesini 15 Haziran’a kadar askıya aldı.

Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı Göç Dairesi Başkanı Valentina Kazakova, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın yeni kararnamesi uyarınca yabancı ülke vatandaşlarının deport ve sınır dışı edilmesinin 15 Haziran’a kadar askıya alındığını duyurdu.

90 GÜN UZATILDI

Kazakova bu konu hakkında yaptığı açıklamada “Rusya Devlet Başkanı’nın kararına göre, şu anda, Rusya topraklarında yaşayan vatandaşlar ve belgelerin süresi dolmuş olanlar için, tüm izinlerin geçerliliği neredeyse 90 gün boyunca askıya alındı. 15 Mart’tan 15 Haziran tarihine kadar. Bu, patentler, çalışma izinleri, vizeler, geçici ikametgah izni ve oturma izni gibi belgelerin 90 gün uzatıldığı anlamına geliyor” diye konuştu.

BELGELER SIFIRLANMAYACAK

İçişleri Bakanlığı Göç Dairesi Başkanı, bu süreçte yabancılara karşı sınır dışı edilme kararının alınmayacağını belirterek “Ayrıca yabancı vatandaşların elinde olan belgeler sıfırlanmayacak” ifadelerine yer verdi.

Hatırlanacağı üzere daha önce Rusya Federasyonu Başbakanı Mihail Mişustin, göçmenler için vizelerin geçerliliğini tekrar tekrar uzatmaya izin veren ancak 90 günden fazla olmayan bir kabine kararı imzaladı.