Avrupa Birliği: Bu yaz turizm sezonumuz olacak

Vizede en çok sorun yaşanan ilk 3 ülke

Last Updated on 14 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Avrupa Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, “Bu yaz güvenlik önlemleri ve kısıtlamalar eşlik etse bile kesinlikle turizm sezonumuz olacak” açıklamasında bulundu.

Avrupa’da bir dizi ülke coronavirus önlemlerini gevşetmeye başlayıp; turizm sezonu için çalışmalar yürütürken, Avrupa Birliği’nin (AB) icra organı Avrupa Komisyonu’ndan tatil hayali kuranlara iyi haber geldi.

AB’de açık sınır uygulamasının olduğu Schengen Bölgesi dahil sınırlar kapalı halde bulunurken, Avrupa Komisyonu, turizm endüstrisinin çarklarının dönmeye başlaması için sınır kapatmaların ve denetimlerinin aşamalı kalkması önerisinde bulundu.

Avrupa Komisyon’un Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni de bazı kısıtlamalarla bu yaz Avrupa’da tatil yapmanın mümkün olacağı mesajını verdi.

Sputnik’in aktardığı habere göre Gentiloni; “Mesajımız şu: Bu yaz güvenlik önlemleri ve kısıtlamalar eşlik etse bile kesinlikle turizm sezonumuz olacak” açıklamasını yaptı.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, kendisini hasta hissedenlerin ya da hastalık belirtisi gösterenlerin seyahat etmemesi uyarısında bulundu.

ORTAK ÇALIŞMA GRUBU

AB’de bazı ülkeler sınırları açmaya hazırlandıklarını belirtti.

İtalya, İspanya, Almanya ve Fransa’nın ortak çalışma grubu, karşılıklı karantinaya gerek kalmayacak şekilde turizmi yeniden başlatmak için kolları sıvadı.

Ardından Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, sınır kontrollerinin bazı noktalarda gevşetileceğini duyurdu.

Avusturya Turizm Bakanı Elisabeth Köstinger, Başbakan Sebastian Kurz ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in iki komşu arasındaki sınırların 15 Haziran’da tekrar açılması konusunda mutabık kaldığını açıkladı.

Almanya ile Avusturya, cuma gününden itibaren sınır kapılarında denetimleri gevşetmeye başlayıp 15 Haziran’da tam serbestiye geçecek.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz “İnsanların gündelik hayatlarını kolaylaştırmak ve normalleşme yolunda bir adım daha atmak istiyoruz” dedi.

Avrupa’nın ekonomik gelirlerinin yüzde 10’unu oluşturan turizm sanayi, 27 üye ülkede milyonlarca kişiye istihdam sağlıyor.