Antalya’da tespit edilen 413 kaçak yapı yıkılıyor!

Antalya kiralık ev

Last Updated on 26 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Antalya’daki denetimlerde imara aykırı ve izinsiz yapıldığı tespit edilen 413 yapı yerel yönetimlere verilen talimatlar doğrultusunda yıkımı gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Antalya’da Özel Çevre Koruma Bölgeleri ve Doğal Sit Alanlarımızda bugüne kadar 247 denetim gerçekleştirdik. 413 yapının imara aykırı ve izinsiz yapıldığını tespit ettik. Kaçak yapıların 266’sı Kaş, 49’u Kemer, 40’ı Demre ve 15’i Manavgat ilçelerinde bulunuyor. Yerel yönetimlerimize verdiğimiz talimatlar doğrultusunda tespit edilen tüm kaçak yapıların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Kaçak yapılarla ilgili hukuki süreçleri işletirken büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizin bu konuda sahada vereceği destek çok önemli. Yerel yönetimlerimizle birlikte, ülkemizin hiçbir yerinde, hangi sebeple olursa olsun doğal güzelliklerimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Bakan Kurum, konuyla ilgili ihbar ve şikayette bulunmak isteyen vatandaşlar için de “0532 01 01 181″ numaralı Çevre İhbar Hattı ile Alo 181 çağrı merkezine ulaşabileceklerini hatırlattı.