Antalya.com.tr ile tek elden tanıtım başlıyor

Last Updated on 11 Haziran 2020 by Turizm Günlüğü

Antalya, dijital dünyada önemli bir adım atıyor. Antalya Valiliği’nin desteği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde dijital dünyada tek elden tanıtılarak destinasyon yönetimi anlamında çağ atlayacak. Antalya.com.tr domain’i ile dijital dünyada yer alacak olan Antalya, sosyal medya hesapları ile de Antalya’nın tarihi kültürel ve doğal güzelliklerinin tüm dünyaya tek elden tanıtacak.

Antalya Valiliği’nin desteği Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Birliği’nin hazırladığı proje, Antalya’nın dijital dünyadaki büyük eksikliğini gidermeyi amaçlıyor. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Birliği’nin yanı sıra projeye ATSO, AKTOB, ATAV, ALTAV, KETAV, Antalya Tanıtım A.Ş. gibi şehrin önemli STK’ları ve önemli turizm markaları fikir desteği verdi.

Antalya’nın dijital dünyadaki gücünü artırmayı amaçlayan proje sadece web sitesi olarak değil, ilerleyen aylarda aplikasyon ve akıllı şehir uygulamaları ile de dikkat çekecek. Antalya’yı ziyaret edecek olan misafirlere önemli bir yol haritası sunacak olan Antalya.com.tr, İngilizce, Almanya, Rusça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde hizmet verecek.

Yayın hayatına başlayan Antalya.com.tr, teknik alt yapısı ve içeriğini daha da zenginleştirilmesi ile 2021 yılında Antalya turizmine önemli bir katkı sunacak. 2,5 milyon nüfusa sahip olan, yılda 15 milyon yabancı, 5 milyon yerli turist ağırlayan ve dünya turizminde önemli bir konumda yer alan Antalya, bu adımı ile dijital dünyada da önemli bir noktaya gelecek.

TURİZMCİLERLE EL ELE

Antalya.com.tr tanıtım toplantısı Lara Barut Collection’da Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ve turizmcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Antalya.com.tr tanıtım toplantısının açılışını Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim gerçekleştirdi. Özsevim’in ardından Nore Ajans Başkanı Serdar Karaduman ve Graphix Ajans Ortağı Cihan İşbaşı Antalya.com.tr hakkında protokol ve basın mensuplarına bilgi verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Antalya’nın dijital dünyada yer alması ve Antalya’ya katkı sağlayacak bir web sitesi için neler yapılabilir diye düşündüklerini belirterek, “Bu konuyu çok ciddiye aldık. Valimizin de çok katkıları oldu. Bu proje için yaklaşık 9 ay önce harekete geçtik. Belediye olarak valiliğimizin katkısıyla hayata geçirilecek olan Antalya.com.tr’nin bugün itibariyle tanıtımını yapıyoruz. Antalya’mızda yapılması gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“BU PLATFORMA İHTİYACIMIZ VAR”

Diyarbakır Valiliği’ne atanan ve turizmcilerle son kez bir araya gelen Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Antalya’nın böyle bir platforma ihtiyacı bulunduğunu hatırlatarak: “Misafirimiz, hem uçağı, hem oteli, hem yer hizmeti, hem restoranını, hem de şehirdeki aktiviteleri aynı anda bulup onları temine edebileceği platforma ihtiyacımız vardı. Bu fikir oradan ortaya çıktı. Bu platforma ihtiyacımız vardı. Antalya için bugünü milat kabul edebilirsiniz. Bu platform yaşayan bir organizma olmalı ve her gün yenilenen bir yapıya kavuşturulmalı. Ayrıca Antalya.com.tr’nin ticarileşmesi gerekir. Kuruluşunu belediye finanse eder ama bir müddet sonra bu site ticarileşmeli” dedi.