AB Komisyonu’ndan dış sınırlar için 1 Temmuz önerisi

Avrupa'ya İltica Başvurularında Türkler 5 Sırada
Türkler, Avrupa’ya Seyahate mi Gidiyor

Last Updated on 12 Haziran 2020 by Turizm Günlüğü

Avrupa Komisyonu, AB dış sınırlarının 1 Temmuz’dan itibaren kademeli olarak açılmasını istedi.

AB Komisyonu, Avrupa Birliği içinde iç sınır kontrollerinin 15 Haziran’da tamamen kaldırılmasını, zorunlu olmayan seyahatler üzerindeki geçici kısıtlamanın ise 1 Temmuz’a kadar uzatılmasını önerdi.

Avrupa Komisyonu 1 Temmuz’dan itibaren Covid-19 nedeniyle kapatılan AB’nin dış sınırlarının “kısmen ve kademeli” olarak açılmasını istiyor.

KOSOVA, BOSNA HERSEK, KARADAĞ, KUZEY MAKEDONYA VE SIRBİSTAN

Euronews’da yer alan habere göre Komisyon, 1 Temmuz’dan itibaren Kosova, Bosna-Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’a yönelik seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasından yana.

Komisyon seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasına yönelik objektif kriterlerin göz önünde bulundurulacağını, ülkelerin karantina ve sağlık sektörü kapasitesinin inceleneceğini açıkladı.

KARARLAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLEBİLECEK

Kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra kurallara uymayan ülkelere yönelik alınan kararlar yeniden gözden geçirilebilecek.

Avrupa Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, “AB içinde bütün sınırlar kaldırıldıktan sonra 1 Temmuz’dan itibaren ortak yaklaşım çerçevesinde seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasını öneriyoruz” dedi.

Johansson, “Uluslararası seyahatler, turizm ve ticaret açısından büyük önem taşıyor ayrıca vatandaşların arkadaşları ve ailelerini yeniden görmeye ihtiyacı var.” dedi.

Avrupa Birliği’nin durumuna benzer ülkeler ile seyahat kısıtlamalarının kaldırılması planlanıyor.

Avrupa Birliği sınırlarına giren bir kişinin birçok ülkeye gidebildiği gerekçesi ile kararların ortak bir şekilde alınması talep edildi.

Komisyon, AB üyesi olmayan ülkeler ile ilgili ortak liste belirlenmesini, bu listenin sürekli gözden geçirilebilmesini istiyor.