Uzungöl’deki ‘iyileştirme projesi’nin ihalesi için tarih verildi

Uzungöl Millet Bahçesi'ne Ret Kararı
Uzungöl Trabzon

Last Updated on 15 Haziran 2020 by Turizm Günlüğü

Yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’de gerçekleştirilen ‘rehabilitasyon ve iyileştirme projesi’nin ihalesi 30 Haziran’da yapılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle iki etaptan oluşacak projede 2 kilometre uzunluğunda ahşap korkuluk, kaldırım, bazalt bordür ve rulo çim yapımını içeren birinci etap çalışmalarının, Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararıyla onaylandığı ifade edildi. İkinci etap proje çalışmaları ise devam ediyor.

Açıklamada şunlara da dikkat çekildi:

– Uzungöl’ün çevresinin, alana özgü doğal yapı korunarak yapılacak
– Tarihi ve yöreye özgün iyileştirmeler yapmak amacıyla rekreasyon alanı çalışmaları sürüyor.
– proje kapsamında görsel estetiğe sahip, doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılarak Uzungöl ve çevresindeki günübirlik rekreaktif faaliyetlerin düzenlenerek ortamın sürdürülebilir şekilde yeniden oluşturulması amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise konuyla ilgili şunları kaydetti:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın desteğiyle sonbaharda yapımına başlayacağımız toplam 12 milyon liralık çevre düzenlemesi çalışmasını kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Uzungöl ile ilgili çalışmalarımızda bize her zaman destek olan Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.