Otelcilik sektöründe temassız ödemenin 4 faydası

Kredi Kartında Yeni Dönem

Last Updated on 19 Haziran 2020 by Turizm Günlüğü

Temassız ödeme adından da anlaşılacağı gibi, bu tür işlemler kullanıcıların nakit veya kredi kartlarının fiziksel olarak uygulanmasından kaçınmasını sağlar. Bunun yerine kablosuz yöntemlere dayanır. Banka kartları, kredi kartları ve hatta bazı akıllı telefonlar bu tekniği destekleyebilir. Kullanıcılar, kartlarını veya cihazlarını yakın noktadaki terminale yakın bir yere yerleştireceklerdir. İşlem bundan sonra tamamlanabilir.

Ayrıca, bir ödemenin işleme koyulması için herhangi bir PIN türü gerekmemektedir. Bu, hareket halindeyken veya ortak bir alanda olabilecek kişiler için oldukça uygundur. Üst düzey güvenlik sağlamak için temassız ödemeler herhangi bir zamanda belirli bir miktarla sınırlıdır. İyi haber şu ki, bu aynı teknoloji misafirperverlik endüstrisine girdi ve misafirlerinizin deneyimleri üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir.

Otelcilik sektöründe temassız ödemeler nasıl çalışır?

İyi haber, temassız ödemelerin oldukça kolay ve anlaşılır olmasıdır. Bu teknolojiyi destekleyen cihazlar, tarafında 90 derece döndürülen bir WiFi logosu gösterecektir. Bir an için bir konuğun tesisinizde rezervasyon yapmak istediğini düşünelim. İstendiğinde, kartı veya cihazı önce işleme makinesinin 5 cm yakınında tutacaktır. Sistemin kartı tanıdığı ve işlemi onayladığı varsayılarak, konuklara yeşil ışık, bip sesi veya benzer bir yöntemle bildirilecektir.

Daha önce de belirtildiği gibi, kredi ve banka kartları da söz konusu kurum tarafından sağlanan özel bir uygulama indirilerek bir akıllı telefona bağlanabilir. Daha sonra ekrana basit bir dokunuşla bir işlemi (otel rezervasyonunu güvence altına almak gibi) işleyebilirler. Bazı akıllı saatler de bu temassız ödeme yöntemini kabul etmeye başlıyor ve bu nedenle yakın gelecekte oldukça popüler hale gelmesi planlanıyor.

Ağırlama endüstrisinde temassız ödemelerin popüler olmasının 4 nedeni

Yukarıda belirtilen gözlemlerden görülebileceği gibi, en belirgin konukseverlik trendlerinden biri temassız ödeme sistemlerini içermektedir. Bu nedenle, yöneticilerin rekabetin bir adım önünde kalmak için uygulamalarını dikkate almaları gerektiği gerekçesiyle durmaktadır. Şimdi, bu tür en son teknolojiyi kullanırken otelinizin kaldırabileceği en belirgin avantajlardan bazılarını inceleyelim.

1. Kalıcı Hijyenik Bir Çözüm

Son zamanlardaki koronavirüs salgınının otelcilik endüstrisi üzerinde büyük bir etkisi olduğunu zaten biliyoruz. Bu nedenle “her zamanki gibi iş” kavramının biraz yeniden tanımlanması gerekiyor. Konuklar hijyen konusunda her zamankinden daha fazla endişelenecekler. Bu eğilimin gelecek yıllarda da devam etmesi muhtemeldir. Fiziksel temasın kullanılmasını engelleyen ödemeler bu nedenle en çok aranan yöntemlerden biri haline gelir. Bu tür hizmetleri sunabilen oteller şüphesiz avantajlı konumda olacaklardır.

2. Hızlı ve Güvenli

Uzmanlar temassız ödemelerin tamamlanması için genellikle sadece 15 saniye gerektiğini kabul ediyor. Bu, bir banka veya kredi kartının kabaca iki katıdır. Bu tür bir hız, zamana karşı baskı yapan veya uzun bir yolculuğun son ayağını henüz tamamlamış olanlar için açıktır. Ayrıca, ağırlama sektörü, bu sistemin bir dizi benzersiz şifreleme algoritması kullanması nedeniyle bu ödeme yöntemlerinden yararlanabilir. Bir kartın (veya telefonun) kaybolması durumunda, kişisel bilgiler üçüncü şahıslara verilemez. Bu, hileli olduğundan şüphelenilen yenilenen işlemler için de geçerlidir. Bu noktalar kuşkusuz konuklarınıza konaklamaları süresince ekstra rahatlık sağlayacaktır. Şifreleme biçimi kullanılır, böylece verilerin kaybolması veya bozulması olasılığı neredeyse ortadan kaldırılır.

3. Üstün Müşteri Memnuniyeti Düzeyleri

Daha yüksek rezervasyon ve saklama oranlarından faydalanmayı umuyorsanız, son kullanıcı deneyimi kesinlikle önemlidir. Temassız ödemeler, kullanıcıların bir işlemi çok daha hızlı bir şekilde tamamlamaları için kolaylaştırılmış bir yöntem sunar. Bahsedilmesi gereken bir başka önemli nokta, işlem sürecinin basitleştirilmesi durumunda birçok kişinin gerçekten daha fazla harcayacağıdır. Bu nedenle, bu yöntemler bazen konuk tarafından göz ardı edilebilecek yükseltmeler ve benzer kurum içi olanaklar sunmak için kullanılabilir. Bu bizi son (ve belki de en alakalı) noktaya getiriyor.

4. Ismarlama Sadakat Programları Sunabilme

Otel yöneticileri sadakat programlarının getirdiği avantajların farkındadır. Bir avuç örnek şunları içerir:

VIP ödülleri marka bilinirliğini artırır,
TripAdvisor ve Booking.com gibi web sitelerinde daha olumlu yorumlar,
Konukların gelecekte tesise dönme olasılığı artar.
Ağırlama endüstrisindeki sadakat programları, konuklara temassız bir ödeme sistemi kullandıklarında puanlar sunabilir. Puanlar, indirimli oda fiyatları, şirket içi bir restoranda indirimler ve franchise veya butik mülkünüzün kitlelerden öne çıkmasını sağlayacak benzer cazip teklifler sağlamak için tahsis edilebilir. Son olarak, bu kritik zamanlarda olumlu bir marka imajı oluşturmanın uzun vadeli başarının anahtarı olduğunu belirtmek önemlidir.