“Şimdi Türkiye turizmini elbirliği ile ayağa kaldırma zamanıdır”

Paximum Global Turizme Katkı
SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk

Last Updated on 20 Temmuz 2020 by Turizm Günlüğü

Pandemi sonrası Türkiye turizmine katkı sağlayacak çalışmaları ve hızla ülkemize rezervasyon akışı sağlayabilecek sistemin kurucusu SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, Turizm Günlüğü’ne açıklamalarda bulundu.

Erol Türk, “SAN Tourism Software Group olarak, 72 ülkede seyahat sektörüne değer katan yazılım çözümleri desteği veriyoruz. Turizm sektöründe en güçlü markamız Sejour olmakla birlikte, 2013 yılında kurulan Paximum markamız ile iş modelini tamamen Sejour kullanan incoming acentesinin otel, tur, transfer ürününü global kitleye taşıma üzerine kurguladık. Bugün, Türkiye’de faaliyet gösteren 700’ün üzerindeki Sejour kullanıcısı incoming acentesinden biri ise sisteminde yer alan tüm kontratlı otelleri tur operatörlerine hali hazırda web servisleri, XML, Extranet veya Excel aracılığı ile servis edebiliyor. Paximum sistemimize de kendi belirlediği fiyat ve rezervasyon-iptal koşulları ile istediği milliyetlere satışa açabiliyor. Böylece acenteci yurt dışı operatörlerle tek tek kontrat yapmak zahmetine girmiyor, anında yüzlerce satış kanalına ulaşıp, boş kapasitesini hızla doldurabiliyor.” diyerek sözlerine başladı.

TURİZMDE FARK YARATACAK MOBİL UYGULAMA HAYATA GEÇTİ

SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, “Sejour Mobile ve TourVisio Mobile adlı IOS ile Android’de bulunan mobil uygulamamızı geliştirerek pandemi döneminde acentelerimizin hizmetine açtık. Sejour yazılımı kullanan Incoming acentelerimizin ve Tourvisio yazılımımızı kullanan tur operatörlerimizin işlerini mobilden anlık (real time) takip edebilmelerini kolaylaştıran bu uygulamamız için en az yılbaşına kadar hiçbir ücret talep etmeyeceğiz.” dedi.

PANDEMİ NEDENİYLE ONLINE C/IN UYGULAMASINI BAŞLATTIK

Türk, “Evdekal sürecinde yüzlerce acentenin rezervasyonlarını otellere anlık olarak entegre eden Hotel2Sejour tarafında çok değerli bir çalışmayı bitirmek üzereyiz. Pandemi nedeniyle hala sosyal mesafenin korunmaya devam edildiğini göz önüne aldığımızda otellere ve misafirlere ciddi anlamda memnuniyet verecek bir çalışma yaptık. Bu çalışma ile yurt dışındaki tur operatörleri, incoming acentelerimize müşteri datalarını entegre etmeleri halinde otellere bu bilgiler anında ve eksiksiz ulaşacak, otele girmeden online check-in işlemleri gerçekleşecek. Böylece ister münferit, ister grup olarak otel resepsiyonuna gelen misafirler lobide birikmeyecekler. Yan yana ve yoğun otele giriş prosedürleri de yaşamayacaklar. Ayrıca incoming yolcu mobil uygulaması ile yol üzerinde bile otele giderken online check-in yapabilecekler.” dedi.

REHBERLER VE BÖLGE ESNAFINA DESTEK SAĞLAYACAK

Her geçen gün biraz daha dijitalleşen dünyada, pandemi sonrası tüm sektörlerin daha hızlı bir şekilde dijitalleşeceklerini, global stratejistlerden sıkça duymaya başladık. SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, turizm sektöründe teknoloji-yazılım firması olarak, gerçek zamanlı (Real Time) incoming acenteleri rehberlere-bölge esnafına bağlayan ve raporları anlık görebilecekleri yazılımlarının da müjdesini verdi.

KONTRAT VE AKSİYONLAR MOBİLDEN YÖNETİLEBİLECEK

Bununla birlikte artık otellerle incoming acentelerinin yüz yüze gelerek kontrat-aksiyon çalışmalarına imza atmak zorunda kalmayacakları, mobil üzerinden bu süreçleri yönetebileceklerini de ifade etti. Kontrat-Aksiyon faaliyetleri ise Ağustos ayından itibaren mobil üzerinden yapılıyor olacağı müjdelendi.

PAXIMUM YAZILIMIMIZ İLE SEKTÖRE CAN SUYU OLACAĞIZ

SAN TSG Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türk, “2013’te maksimum pax anlamına gelen Paximum ile yeni bir marka yolculuğu başlattık. Incoming acentelerimiz dünyanın dört bir yanında kendilerine turist potansiyeli gönderecek tur operatörleri ile tek tek irtibat kurmaya çalışmaktaydı. Yurt dışındaki tur operatörleri de Türkiye’deki oteller ve çevre gezileri için hangi incoming şirketini seçeceklerini bilemeden, uzunca araştırmalar yapmaktaydı. Her iki tarafı da Paximum yazılımımız ile bir araya getirip, hızla incoming acentelerimizin hedefledikleri pazar neresi ise, anında ürünlerini satabilmelerine fırsat tanıdık. Travel Marketplace olan Paximum ürünümüzde %80’e yakın ürün, Sejour kullanan incoming acentelerimizden sağlanmakta. Bed Bank’ten ürün yüklenmesinden ziyade incoming acentesinin ürünü yüklemesi çok daha değerli diye düşünüyorum. Zira otellerde yapmış oldukları kontenjan anlaşmaları gereği odalarını istedikleri rezervasyon-iptal şartları ve kendi belirledikleri fiyatlarla hızla satıp eritebiliyorlar. Paximum ürünümüz sayesinde Rusya, Almanya, İngiltere gibi ülkemiz için önemli pazarların da en büyük tur operatörleriyle kontrat yapmaksızın ürünlerini anında satışa açtırabiliyorlar. Üstelik dünya genelinde yapacakları tüm satışlarda, Paximum olarak ödeme alma ve incoming acentelerimize ödeme sorumluluğu tamamen bizde olduğundan ödemelerini alamama gibi bir riskten de kurtulmuş oluyorlar.

AMADEUS SİSTEMİNDE BİLE SATIŞA AÇABİLİYORLAR

Bir yılı geçen bir süreç sonucunda Amadeus ile yaptığımız sözleşme ile incoming acentelerimiz ürünlerini Amadeus otel sistemine anında yüklemiş oluyorlar. Böylece belki de hiç giremeyecekleri veya girmek için 1 yıldan fazla uğraş ve ciddi maliyetle karşılaşacakları, banka teminatları sunacakları iş akışını bizim sayemizde hızla-masrafsız çözmüş oluyorlar. Ayrıca dünya genelinde 100’ün üzerinde TourVisio acente yazılımımızı kullanan tur operatörü ile incoming acentelerimizin de entegre bir şekilde çalışmalarına aracılık ediyoruz.

DÜNYA DEVİ CTRIP ve AGODA’DA OTELLERİNİZİ SATABİLİYORSUNUZ

Çin’in en büyük seyahat platformu olan Ctrip (Trip.com) ile pandemi süreci çalışmalarımız kapsamında 07 Mayıs’ta çok değerli bir anlaşma yaptık ve CTrip’e Paximum tedarikçi olmayı başardı. Aynı zamanda Uzakdoğu’da öne çıkan Booking.com’un diğer şirketi Agoda ile de çalışmaya başladık. Incoming acentelerimiz Çin seyahat platformu olan CTrip’e ve Agoda’ya ürün vermek istediklerinde, Sejour’a ürünlerini girmeleri yeterlidir. Böylece, Paximum ile CTrip’e ürünlerini ileterek zahmetsiz, değerli bir iş birliğini onlar adına başlatmış oluyoruz.” dedi.

SAN TSG’nin Paximum platformunda yıllık rezervasyonlar bazında 2019 yılı içinde 250 bine yakın pax satışına aracılık ettiğini belirten Türk, pandemi öncesindeki 2020 hedeflerinin de 450 bin pax seviyelerinde olduğunu ifade etmişti. Her ne kadar marka tarafından yeni hedefler revize edilecek olsa da pandemi sonrası dönemde, Sejour kullanan incoming acentelerinin hızlı bir şekilde toparlanmaları ve Türkiye’ye gelen daha fazla turiste aracılık edebilmeleri adına SAN Tourism Software Group bünyesindeki Sejour-Paximum yazılımları önemli bir destek sunacak gibi gözüküyor.