Velit Gazel, Gazella Turizm’in iki yeni projesini anlattı

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel

Last Updated on 20 Temmuz 2020 by Turizm Günlüğü

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel’den pandemi süreci ve sonrasına ilişkin değerlendirmeler…

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, pandemi sürecinde marka olarak nasıl bir yol izlediklerini, hangi önlemleri aldıklarını anlattı.

Velit Gazel, firmanın hayata geçireceği “Gezgin Yaka” ve “Gitmek Lazım” projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Gazella Turizm’in yeni normaldeki yol haritası ve yeni projeleri…

Gazella Turizm’in tarihçesi, tur konsepti ve öne çıkan destinasyonları hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

Gazella Turizm, 1996 yılında kuruldu. Kendimizi kurulduğumuz ilk günden bu yana özgün ve konforlu seyahat arayışındaki “İleri Seviye Gezgin”lerle dünyanın farklı noktalarını keşfeden bir turizm şirketi olarak tanımlıyoruz.

DÜNYAYA FARKLI AÇILARDAN, BAMBAŞKA BİR GÖZLE BAKMAYI SAĞLIYORUZ

Amacımız tüm misafirlerimize yüksek kalitede hizmet ve yaratıcı fikirler sunmak.  Gezi konusundaki sıra dışı anlayışımızı ve tutkumuzu tatil severlere aktararak özel turlarımız sayesinde onlara olağanüstü anılar yaşatıyoruz. Türkiye’ye konsept tur kavramını getiren şirket olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Turlarımız, dünyaya farklı açılardan, bambaşka bir gözle bakmayı sağlıyor. Gazella olarak düzenlediğimiz turlar da bu anlamda beklentilerini farklılaştıran gezginlere anlamlı tecrübeler sunarken, aynı zamanda bu alana yönelik Türkiye’deki ilgiyi ve bilgi birikimini de artırıyor.

“HEP DAHA YENİYİ KEŞFETMEK İSTEYENLERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK”

Günümüzde turizm sektöründeki değişimleri ve müşterilerin ne istediğini bilmeden ve gözlem yapmadan hizmet vermek yanlış bir yöntemdir. Bu nedenle biz de Gazella Turizm olarak dönem dönem gerçekleştirdiğimiz araştırmalar sayesinde turlarımızın tasarlanması sürecinde Türkiye’deki seyahat severler arasındaki yeni trendleri, beklentileri, tercihlerini belirleyen unsurları ve farklılıkları gözlemlemeyi hedefliyoruz. Araştırma sonuçlarında ortaya çıkan beklentileri temel alarak gereken noktalarda tur ve organizasyon planlarımızı revize ediyoruz. Bu tip araştırmalar, gelişen Türkiye turizm ekonomisinin ve turizm sektörünün değişen yapısının ölçülmesi açısından da sürece destek oluyor. Çünkü Türkiye’de geleneksel tatil anlayışının dışına çıkarak gidilen yerleri gerçekten “yaşamak” isteyen önemli bir kitle var. Bu konuda yaptığımız araştırmalar, bir sonraki adımımızı belirlerken bize oldukça yardımcı oluyor. Hem tecrübelerimizi hem de bu araştırmaların sonuçlarını göz önünde bulundurarak hep daha yeniyi keşfetmek isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı aynı vizyonla sürdürmeye devam ediyoruz.

“GAZELLA TURİZM TURLARINDA SAKLI MALİYET YOK”

Gazella Turizm’i tercih edenlere sunulan ayrıcalıklar, farklı uygulamalar nelerdir?

Gazella Turizm’deki temel yaklaşımımız düzenlediğimiz gezilerde ziyaret edilen yerlerin kendine has dokusunu ve yaşam tarzını en iyi şekilde yansıtmaya özen göstermektir. Gazella Turizm turlarında saklı maliyet yoktur. Tüm turlarımız için geçerli olan ilkeler; ekstra turların ve gerekli yerlerde akşam ve öğle yemeklerinin dahil olmasıdır. Daha da önemlisi, misafirlerimizin tatil deneyimleri evlerinden dışarıya attıkları ilk adımla başlar. Zira misafirlerimizi evlerinden alır ve tur sonunda evlerine kadar bırakırız. Bu uygulamamız sektörde bir ilktir. Tura katılan misafirlerinin yüzde 96’sının, verdikleri ücretin hakkını aldıklarını belirtmeleri bizi gururlandırıyor.

İLERİ SEVİYE GEZGİN

Gazella Turizm’de “İleri Seviye Gezgin”i biraz anlatabilir misiniz?

Gazella Turizm’in tüm misafirlerini “İleri Seviye Gezgin” olarak tanımlıyoruz. İleri Seviye Gezgin keşfetmeyi hayatının bir parçası haline getirmiş, klasik destinasyonların dışına çıkmayı isteyen kişilerden oluşuyor. En önemli beklentileri gittikleri yerleri beş duyularıyla deneyimleyebilmek. “İleri Seviye Gezgin”ler güzel gezmeyi sever, bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjileri ve merakları vardır. Bu nedenle gittikleri yeri en küçük ayrıntısına kadar keşfetmek isterler. Biz de görmeye, duymaya, hissetmeye, koklamaya ve dokunmaya dayalı deneyimler yaratarak bu beklentilere karşılık veriyoruz. Turlarımızı tasarlarken “İleri Seviye Gezgin”lerin keşif tutkularından ilham alıyor, turlarımızı onlarla birlikte, onların isteklerine göre tasarlıyoruz.

Seyahat endüstrisi ve havacılık sektörü COVID-19 salgını nedeniyle en zorlu sürecini yaşadı. Gazella Turizm olarak bu süreçte hangi aksiyon ve önlemleri aldınız?

COVID-19 dönemi tüm dünyada turizm sektörü için çok zorlu geçti. Ülkelerin bu süreçte sınırlarını kapatmaları ve küresel çapta oluşan haklı tedirginlik turizm sektörünü durma noktasına getirdi. Ancak bu durum bizler için durum kendimizi değerlendirmemiz misafirlerimizi dinlememiz ve yeniden yapılanmamız için de bir fırsat oluşturdu. Aslında bu imkân sektörün tamamı için ortaya çıktı. Pandemi süreci acente ve havayolu şirketlerini de bir araya getirdi. Rekabete dayalı öncelikler bir kenara bırakıldı ve herkes birbirine koşulsuz destek oldu. Mevcut müşteri ihtiyaçlarının yanı sıra geleceğin ihtiyaçlarını da analiz edebilen ve yenilikçi yaklaşımlarla kendisini yenileyebilen şirketler bu dönemi en verimli şekilde değerlendirmiş olacaklar.

“YENİDEN GEZECEĞİMİZ GÜNLER İÇİN BİRBİRİMİZİ MOTİVE ETTİK”

İçinden geçtiğimiz süreç insanlarda çok büyük bir özlem yarattı. Evlerinde kapalı kalan insanlar eskisi gibi gezmeyi, keşfetmeyi özlediler. Sosyal medya kanallarında eski günlerine ait fotoğraflardaki paylaşım artışına hepimiz tanık olduk. Biz bu süreci misafirlerimizle sürekli diyalog halinde kalarak geçirdik. Onları dinledik ve yeniden gezeceğimiz günler için birbirimizi motive ettik.

Gazella Turizm olarak bu süreci bir kendi adımıza son derece verimli geçirdiğimizi söyleyebilirim. Pandemi süreci ilk başladığı andan itibaren tüm turlarımızı iptal ettik ve tüm misafirlerimize paralarını beş gün içinde iade ettik. Sonrasında ise yeni tur konseptlerimiz üzerinde çalışmaya başladık. Bu süreç içerisinde yeni destinasyonları planlarken iki yeni modelimizle misafirlerimizle buluşacağız.

Yeniden eskisi gibi gezmeye başlayacağımıza inanıyoruz. Elbette “önce sağlık” diyor ve tamamen iyileşen dünyada yeniden keşfetmeye başlamak için heyecan duyuyoruz.

Coronavirus salgınının sonrasında Gazella Turizm nasıl bir yol ve strateji izleyecek? Hayata geçireceğiniz yenilikler neler olacak? “Gezgin Yaka” ve “Gitmek Lazım” konseptleriniz hakkında daha detaylı bilgi alabilir miyiz?

Gazella Turizm olarak her zaman bir adım ötesini düşündüğümüz, kendimizi geliştirdiğimiz ve sektöre farklı hizmetler vererek yatırım yaparak bu zamana kadar geldik. Sadece pandemi özelinde değil her zaman yeni projeler tasarlıyoruz. Bu yıl için de Gazella Turizm olarak iki yeni projemiz bulunuyor.

İKİ YENİ PROJE

Bunlardan birincisi Gezgin Yaka ismini verdiğimiz yeni konseptimiz. Gelişen teknoloji, seyahat severlerin nesil dönüşümü ve konjonktürel pek çok faktör, seyahat ve turizm anlayışında önemli paradigma değişimleri yaratırken yeni ihtiyaç ve beklentilerin oluşmasına da neden oldu. Pandemi süreci de yaşama, çalışmaya ve tatile yüklenen anlamların yoğunlaşmasını beraberinde getirdi. Tüm bu koşullar altında iş yaşamında üretkenliğini, sosyal yaşamda mutluluğunu gezmek ve keşfetme tutkusunun verdiği ilhamla beslemek isteyen bir seyahat sever kitlenin oluştuğunu gözlemliyoruz. Bir anlamda beyaz yaka, gezgin yakaya dönüşüyor. Biz de bu segmenti “gezgin yaka” olarak tanımlıyoruz.  Gezgin Yaka kapsamında 27-40 yaş arası gezginlerin katılabileceği turlar planlıyoruz. Bu turlar yine uzak destinasyonlara yönelik olacak. 2020’nin kalan ayları için bu konseptte ve yine saklı maliyetlerin bulunmadığı, uygun bütçeli 52 turun hazırlıklarını yapıyoruz.

İkinci yeni konseptimizi “Gitmek Lazım” ismini verdiğimiz şirketimizle yürüteceğiz. Bu konsept dahilinde turları farklı bir platformda, bir topluluk ruhuyla sunmak istiyoruz. Bir anlamda seyahatin ve tatilin sosyal yönünü güçlendirmek istiyoruz. Yazılım tabanlı bir topluluk programı oluşturmak bu alandaki ilk hedefimiz. 2020’nin ekim ayında şirketimizi ve hizmetlerini faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. 2021 Haziran ayına kadar yapacağımız 2 milyon TL’lik yatırım, bu markaya yapacağımız yatırımların ilk halkasını oluşturuyor.

Turizm sektöründeki tecrübenize dayanarak bundan sonraki süreçte turizm ve seyahat endüstrisinde neler yaşanacak? Nasıl bir iyileşme süreci gösterecek turizm sektörü? Bu yöndeki öngörüleriniz nelerdir?

COVID-19 için ilaç ve aşı bulunduğunda seyahatler de artacaktır. Herkesin görmek ve yapmak istediklerini belirlediği bir “Gidilmesi Gereken Yerler Listesi” var. Pandemi sürecinde karantina önlemleri nedeniyle kendisine dönen tüketicilerin bu listeleri genişlettiğini tahmin ediyoruz. Pandemi biter bitmez bu listelerindeki seyahatleri yapmaya başlayacaklar ve turizm sektöründe hızlı bir büyüme göreceğiz.