Güvenli tatil lokasyonu Dalyan yeni sezona hazır

Last Updated on 25 Temmuz 2020 by Yaşar Çelik

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği (DOD) Başkanı Ali Mürşit Yağmur, yeni tip coronavirus COVID-19 pandemisi sürecinde Dalyan bölgesinin alınan önlemler sayesinde “Güvenli Tatil Lokasyonu” olarak başarısını sürdürdüğünü ve bu nedenle yerli / yabancı turistlerden olumlu ve kalıcı dönüşler aldıklarını belirtti.

Bu yıl Dalyan otelcileri ve turizmcileri ile bir araya gelerek, uzun zamandır altyapısının hazırlandığı DOD (Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği) resmi olarak kuruldu. Yeni kurulan derneğin Başkanı Ali Mürşit Yağmur, pandemide de Dalyan’ın, tatil için misafirlerin ilk tercih noktası olma konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ali Mürşit Yağmur’un o açıklaması:

ALDIĞIMIZ TÜM ÖNLEMLER OLUMLU VE KALICI DÖNÜŞLER SAĞLIYOR

“Son Dönemde dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de yoğun ve istikrarlı bir biçimde mücadelesini verdiğimiz Covid-19 salgını, tüm diğer sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de önemli gelişmelere ve değişimlere neden olmaktadır. Bu değişim sürecinde, “Güvenli Turizm” anlayışı, hızla sektörün en önemli olgusu haline gelmiştir. Misafirlerimizin sağlığı, güvenliği ve huzurlu bir tatil geçirebilmeleri esasında aldığımız tüm önlemler, etkili bir biçimde olumlu ve kalıcı dönüşler sağlamaktadır.

Dalyan bölgesi bu konuda “Güvenli Tatil Lokasyonu” olarak başarısını sürdürmeye devam etmekte, bünyesinde 130 kadar farklı konaklama tesisine sahip olmasının yanı sıra yoğunlukta butik konsept ve aile işletmelerinin yer alması, misafirlerin öncelikli tercih sebebi olmasında büyük önem taşımaktadır. Ayrıca Kaunos Antik Kenti, Tarihi Kral Kaya Mezarları, portakal-nar bahçeleri ve dünya çapında “caretta caretta kaplumbağalarının yuvası” olarak ün yapmış İztuzu Plajı, misafirlerin konaklama süreçlerinde keyifli ve özel bir tatil yapmalarına olanak sağlamaktadır. Dalyanı ziyaret eden misafirlerin ise seçim öncelikleri villa, apart, pansiyon, butik otel ve otel olarak sıralanmakta, sektörde iç pazar adına yeterli dokunuşlar yapıldığı sürece Dalyan’ın, tatil için misafirlerin ilk tercih noktası olmaya devam edeceği görüşündeyim.”