Vatandaşlık verme programında indirime gittiler

Karayiplerin Tatil Cenneti Dominik Cumhuriyeti
Karayiplerin Tatil Cenneti Dominik Cumhuriyeti

Last Updated on 10 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Yatırım karşılığında vatandaşlık veren Karayip ülkeleri, Koronavirüsün turizme olumsuz yansıması sebebiyle minimum yatırım miktarı koşullarında indirime gitti.

Mavi ve yeşil tonlarının eşsiz uyum sağlayan tropikal görüntüsüyle dikkat çeken bu ülkeler yaptıkları indirimle daha fazla kişiye vatandaşlık satmayı umuyor.

İşte o ülkeler:

Mayıs ayında tahvil karşılığı vatandaşlık verme programında indirime giden St. Lucia yönetiminin bu kararı 2020 sonuna kadar devam edecek. Buna göre herhangi bir ülke vatandaşı 250 bin dolarlık St. Lucia tahvili alarak bu ülkenin pasaportuna sahip olabiliyor. 4 kişilik bir ailenin vatandaşlık ala bilmesi için 300 bin dolarlık tahvil alımı yapılması gerekiyor. Korona öncesi söz konusu programda minimum yatırım miktarı tek kişi için 500 bin, aile için 550 bin dolardı.

St.Kitts and Nevis vatandaşlığı için adalardan 200 bin dolarlık gayrimenkul satın almak gerekiyor. Bunun yanında daha önceden devletin belirlediği bir hayır kurumuna 190 bin dolarlık bağış yapmak gerekiyordu. St.Kitts and Nevis yönetimi bu bağış miktarını 190 bin dolardan 150 bin dolara düşürme kararı aldı. Söz konusu indirim 2020 sonuna kadar geçerli olacak.

Antigua & Barbuda vatandaşlığı için korona öncesi 200 bin dolarlık gayrimenkul almak ve ülkenin gelişim fonuna 125 bin dolar yatırmak gerekiyordu. Antigua & Barbuda yönetiminin aldığı karara göre artık söz konusu fona 100 bin dolar yatırmak yetiyor. 200 bin dolarlık gayrimenkul alımı şartında ise indirime gidilmedi.

Yatırım karşılığı vatandaşlık veren ülkeler ve şartları