Aman dikkat: ‘Kopya tatil siteleri’ dolandırıcılığı arttı!

Last Updated on 11 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Bu yıl yeni tip koronavirüs salgının da etkisiyle daha izole bir tatil tercih edenler rotasını villalara çevirdi. Villa kiralamak için internetten, indirimli fiyatlardan rezervasyon yaptıran tatilcileri ise kötü bir sürpriz karşıladı.

Rezervasyonda günlüğü 5 bin lira olan villayı, günlüğü 3 bin liraya kiralamak isteyenlere ön koşul olarak verilen hesap numarasına, kiralama bedelinin bir kısmının havale edilmesi istendi. Havale işleminin ardından rezervasyonun tamamlandığını düşünen tatilciler, tatillerinin başladığı gün verilen adrese geldiklerinde ya verilen adreste villa göremedi ya da aynı villanın birçok tatilciye aynı anda kiraya verildiğini gördü.

Karşılarında bir muhatap bulamayan mağdurlar durumu polise bildirince olayın bir dolandırıcılık yöntemi olduğu tespit edildi. Dolandırıcılar, kiralama hizmeti veren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi sitelerinden kiraladıklarını iddia etse de yapılan araştırma sonucunda sitelerin birebir kopyasının oluşturularak kullanıcılara sunulduğu belirlendi.

Büyük indirimlere güvenmeyin

Özellikle Kaş ve Kalkan bölgelerinde bu türden olayların yaşandığını ifade eden TÜRSAB Batı Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, “Burada böyle büyük indirimler beklemesinler ve o indirimlere güvenmesinler” uyarısında bulunarak “Burayı düşünen misafirler tamamen güvenli yerlere başvursun. Bizleri, alan temsilciliklerimizi ararlarsa yardımcı oluruz” dedi.

Ortalama bir villa haftalık 10 bin lira

Kaş ve Kalkan bölgesinde villa kiralama işi yapan Mehmet Canki ise villa kiralama işi yapılırken, toplam ödemenin yüzde 35’inin nakit alındığını ve dolandırıcıların bu yüzde 35’lik miktarı alarak kayıplara karıştığını ifade ederek “Burada günübirlik villa bulmak imkansız. Ortalama bir villa haftalık 10 bin lira. Bu fiyatların altında villa olunca şüpheyle yaklaşsınlar” uyarısında bulundu.

Kaynak: Sputnik