Almanya açıkladı… Tatil dönüşü virüs kapılan ülkeler arasında Türkiye’nin adı geçiyor!

Almanlar En Çok Hangi Ülkelere Seyahat Etti?

Last Updated on 19 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Sınırların açılmasının ardından yurt dışında enfekte olup virüsü ülkeye taşıyanların toplam vakalara oranı da artıyor. Bu oran bir önceki haftaya göre yüzde 5 artarak yüzde 39’a yükseldi. Son dört haftalık zaman diliminde koronavirüse yakalanan ve virüsü kaptığı ülkeyi bildirenler arasında en fazla adı anılan ülkeler Kosova, Türkiye, Hırvatistan, Bulgaristan ve Bosna-Hersek oldu.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan haberde Almanya’da salgın hastalıklar konusunda yetkili Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre son 24 saatte vaka sayısı bin 510 kişi artarak 225 bin 404’e ulaştığı açıklandı. Böylece 1 Mayıs’taki bin 639 vakanın ardından en yüksek yeni vaka sayısı kaydedilmiş oldu. Almanya’da Nisan ayında günlük yeni vaka sayıları 6 binlere kadar yükselmiş, ardından düşüşe geçmiş, Temmuz başından bu yana yeniden yükselmeye başlamıştı.

BİN 134 KİŞİ TÜRKİYE’DE ENFEKTE OLDU

Testi pozitif çıkanlardan 15 bin 942 kişi virüsle ilgili muhtemel menşe ülke adı verdi. Bu kişilerden 9 bin 519’u Almanya’da olduğunu kaydederken bin 755’i Kosova, bin 134’ü Türkiye, 786’sı Hırvatistan ve 322’si Bulgaristan’da bulunduğunu bildirdi.

AİLE TATİLİ YAPANLARDA ORAN YÜKSEK

Menşe ülkeye göre vaka analizlerinde Türkiye ve Kosova’nın ismini veren vakaların daha çok çocuk ve orta yaşlı kişiler olduğu belirtilerek bu durumun ailece yapılan seyahatlere işaret ettiğine dikkat çekildi. Buna karşılık muhtemel menşe ülke olarak İspanya ve Hırvatistan’ın adını verenlerin yaş grubu 20-24 olarak açıklandı.