KKTC’ye gidecek olanlara karantina şartı geldi

Rusya – KKTC uçuşları için tarih belli oldu

Last Updated on 7 Eylül 2020 by Yaşar Çelik

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) corona virüsü vakalarında yaşanan artışın ardından yurt dışından gelecek olan yolculara 7 ile 14 gün arasında karantina şartı getirildi.

Türkiye’den KKTC’ye yapılacak seyahatlerle ilgili duyuru yapan Lefkoşa Büyükelçiliği, “Ülkemizden çift negatif PCR sonucu ile KKTC’ye giriş yapacak kişilerin, KKTC’de 3 günden kısa süre (3. gün dahil) kalmaları kaydı ile karantina uygulamalarından muaf tutulması uygun görülmüştür. Yükseköğrenim nedeniyle KKTC’ye gelecek öğrencilerin bu süreçte 7 gün süre ile Üniversitenin belirlediği yurt veya otellerde izole olmaları öngörülmüştür” denildi.

Corona virüsü vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ni acil olarak toplantıya çağırdı.

3 GÜNDEN AZ KALANLARDAN ÇİFT PCR TESTİ İSTENECEK

Toplantıda Türkiye’den ve üçüncü ülkelerden KKTC’ye gelecek olan yolculara 7 ile 14 gün arasında karantina şartı getirilirken KKTC’ye 3 gün süre ile gelenlere ise sadece çift PCR testi uygulaması yapılacak.

BÜYÜKELÇİLİKTEN AÇIKLAMA

Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından alınan kararla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

* Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında KKTC Hükümeti bu akşam (5 Eylül 2020) bir dizi karar açıklamıştır. Sözkonusu kararların ülkemizi ve vatandaşlarımızı ilgilendiren aşağıdaki bölümleri hakkında bilgi edinilmesi önemle rica olunur.

* Ülkemizden KKTC’ye seyahat edecek kişilerin 7 Eylül 2020 tarihinden itibaren 7 gün süre ile karantinada kalması kararlaştırılmıştır. Uygulamanın 6 Eylül 2020 saat 23.59 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği ve bu aşamada 20 Eylül 2020 saat 23.59’da sona ereceği duyurulmuştur.

* Ülkemizden çift negatif PCR sonucu ile KKTC’ye giriş yapacak kişilerin, KKTC’de 3 günden kısa süre (3. gün dahil) kalmaları kaydı ile karantina uygulamalarından muaf tutulması uygun görülmüştür.

* Yükseköğrenim nedeniyle KKTC’ye gelecek öğrencilerin bu süreçte 7 gün süre ile Üniversitenin belirlediği yurt veya otellerde izole olmaları öngörülmüştür.

* KKTC’ye ülkemizin de bulunduğu B kategorisinden gelecek kişilerden istenen PCR testleri ile ilgili uygulamalarda bir değişiklik yapılmamıştır.

* Karantina ücretinden aşağıda belirtilen kişilerin muaf tutulacağı açıklanmıştır:

* Öğrenci olarak KKTC’ye giriş yapacak kişiler,

* 6 Eylül 2020 tarihinden önce KKTC dışına giden kişiler,

* Sağlık amacıyla ülkemize sevkli giden hastalar ve görevli olarak gönderilen personel.