Almanya’dan seyahat uyarısı için yeni karar

Last Updated on 9 Eylül 2020 by Turizm Günlüğü

Almanya, Avrupa Birliği dışındaki 160’tan fazla ülke için seyahat uyarısını 30 Eylül’e kadar uzattı.

Almanya Federal Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği dışındaki 160’tan fazla ülke için seyahat uyarısını 30 Eylül’e kadar uzattı.

Bununla birlikte, aynı zamanda, turizm ve seyahat endüstrisi için önemli bir karar alındı:

Touristik Aktuell’in aktardığı bilgilere göre, 1 Ekim’den itibaren ülkeler için tek tek, farklılaştırılmış seyahat ve güvenlik talimatları geçerli olacak.

Bu talimatlar www.diplo.de/sicherheitreisen adresinden takip edilebilecek.

Bir ülkeye yönelik seyahat uyarılarında göz önünde bulundurulacak kriter şu şekilde:

Bir ülkede veya bölgede, 100 kişi başına 50 vaka sayısını aşarsa, Robert Koch Enstitüsü (RKI) bölgeyi bir risk alanı ilan edebilecek.

Ekim ayından itibaren, coronavirus risk bölgesi sınıflandırması otomatik olarak Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanacak ve bu doğrultuda bir seyahat uyarısı açıklayacak.

Hatırlanacağı üzere 17 Mart tarihinde Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas; Almanya’nın dünya çapında bir seyahat uyarısı yayınladığını açıklamıştı.

Haziran ayında Avrupa Birliği ve Schengen bölgesinin yaklaşık 30 ülkesi bu seyahat uyarısının dışında bırakıldı. Ancak şu anda İspanya ve Belçika, Fransa, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya’nın çeşitli bölgelerine seyahat edilmemesi için seyahat uyarıları bulunuyor.