ITB Berlin 2021 için kritik tarihi açıkladı

Schengen ret oranları
Schengen ret oranları

Last Updated on 9 Eylül 2020 by Turizm Günlüğü

ITB Berlin Fuarı Başkanı David Ruetz, bu yılki iptalin ardından ITB 2021 Fuarı’nı yüz yüze bir etkinlik olarak gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

ITB Berlin Fuarı Başkanı David Ruetz, kapsamlı bir şekilde sağlık ve hijyen önlemleri sayesinde, dünyanın en büyük seyahat ve turizm fuarının önümüzdeki yıl yine fiziksel etkinlik olarak gerçekleştirileceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere bu yılki ITB Berlin Fuarı, Mart ayının başında coronavirus salgınının dünya çapında hızla yayılması nedeniyle fuardan birkaç gün önce iptal edilmişti.

David Ruetz, geçen hafta online olarak düzenlenen fvw Kongress’te “Mevcut planlamaya göre, ITB 2021 yüz yüze, fiziksel bir etkinlik olarak gerçekleşecek” dedi.

KARAR İÇİN KRİTİK TARİH: OCAK 2021

“Kimsenin 2021 yılının Mart ayına kadar COVID-19 salgını açısından neler yaşanacağının tahmin edemeyeceğini” belirten Ruetz; “bu yılki son dakika iptalinin tekrarlanmayacağını; 2021 yılının Ocak ayındaki coronavirus pandemisinin durumuna bağlı olarak planlama hakkında daha sağlıklı kararın verileceğini” söyledi.

%29’U REZERVE EDİLDİ

Ruetz, “2020 yılında stant kurmayı planlayan katılımcıların %29’unun; 2021 için rezervasyon yaptırdığını” söyledi.

Diğer yandan David Ruetz, “coronavirus salgınının sonbahar aylarında tekrar kötüleşmesi halinde, katılımcıların Kasım ayının sonuna kadar rezervasyonlarını ücret kesintisiz iptal edebileceklerini” açıkladı.

2021 yılında, ITB Berlin Fuarı’nın 10 – 14 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyor.