Rus havalimanı müdürünün Türk Hava Yolları isteği

Last Updated on 22 Eylül 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya’nın Chelyabinsk şehrinin havalimanı yöneticileri, Türk Hava Yolları’nın (THY) kendi havaalanlarına seferlere başlamasını istiyor.

Chelyabinsk Havalimanı, yetkilileri, kentlerine THY’nin uçuşlara başlamasını istediklerini belirtti. Havalimanın yeni müdürü Andrey Osipov, 74.RU ile yaptığı röportajda “Chelyabinsk Havalimanı 1994 yılında uluslararası uçuşlara kapılarını açtı. Ancak günümüzde Chelyabinsk’ten yurt dışına uçuş sayısı az. Bizim hedefimiz Chelyabinsk’ten daha fazla uluslararası uçuş gerçekleştirmek. Chelyabinsk Havalimanı’nı uluslararası kaliteye getirebilmek. 2018 yılında başta Türkiye olmak üzere Yunanistan, Tunus, Tayland’a yoğun bir uçuş haritası gerçekleşti. Geçen yıl ise Tunus ve Yunanistan’a giden yolcu sayısında büyük bir kayıp yaşandı” dedi.

“THY’Yİ BURADA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Andrey Osipov röportajda THY hakkında sorulan soruya, “Geçen sonbaharda ise biz Türk Hava Yolları (THY) temsilcileriyle görüştük. Bizim talebimiz THY’nin Chelyabinsk Havalimanı’nda olması. Bu görüşmelerin ardından araya pandemi süreci girince görüşmelerimiz yavaşladı. Ancak bizim hedefimiz, THY’i Chelyabinsk Havalimanı’nda görmek” cevabını verdi. (gazetem.ru)