Rusya ile Türkiye arasında sınırlar tekrar kapatılır mı?

Yurt dışına seyahat eden Rusların oranı

Last Updated on 22 Eylül 2020 by Turizm Günlüğü

Gazeteci Yazar Siyamend Kaçmaz, gazetem.ru haber portalında Rusya ile Türkiye arasında sınırların tekrar kapatılıp – kapatılmayacağına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Gazeteci Yazar Siyamend Kaçmaz, gazetem.ru internet sitesinde son günlerde ortaya çıkan Rusya ile Türkiye arasında sınırların kapatılacağına ilişkin söylentilere yönelik bir yazı kaleme aldı.

Siyamend Kaçmaz, “Rusya ile Türkiye arasında sınırlar tekrar kapatılır mı?” başlıklı yazısında; sınırların kapatılmasının mevcut koşullar altında söz konusu olmadığını belirterek; “Türkiye ile sınırların kapatılması söz konusuysa Rusya sınırlarını yeni ülkelere açar mı?” sorusunu yöneltti.

Siyamend Kaçmaz’ın kaleme aldığı “Rusya ile Türkiye arasında sınırlar tekrar kapatılır mı?” başlıklı yazısının bir kısmı şu şekilde:

“Öncelikle böyle bir karar alınacak olsa, akşamdan sabaha olmaz. Önceden duyurulur ve etap etap olur. Mart ayındaki o günleri hatırlayalım; Önce sefer sayıları azaltıldı. Sonra insanlara “şu tarihte kapatılacak” uyarısı yapıldı. Sonra bazı ülkelere kapatıldı, bazılarına sınırlar açık bırakıldı. Son aşamada hepsinin kapatılacağı duyuruldu. En çok telaffuz edilen tarih 20 Eylül’dü. Ama geride kaldı. Kapatıldı mı? Hayır. Ama bu tarihler yenilenerek telaffuz edilmeye devam edecektir. Onun için her duyduğunuza inanmayın. Resmi bir açıklama duymadığınız sürece itibar etmeyin.

Bu tür dedikodular nasıl çıkıyor? İnanın bilmiyorum ama çıkaran kişi de bir süre sonra kendi söylediğine inanıyor. Öyle bir durum söz konusu olsa, Rusya sınırlarını yeni ülkelere açar mı? Daha on gün önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Mısır’a, Maldivler’e sınırlar açıldı. Birkaç gün önce de Kazakistan, Belarus ve Kırgızistan’ı sınırların açıldığı listeye dahil edildi. Önümüzdeki günlerde de Güney Kore’yi, listeye alacağını ilan etti.

Moskova Belediye Başkanı çıktı açıklama yaptı “Yeni tedbir planımız yok” Kremlin sözcüsü çıktı “Yeni tedbir planımız yok” dedi. Daha neyin tartışması yapılıyor bilmiyorum.”