Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Şubat ayında başlıyor

Last Updated on 30 Eylül 2020 by Turizm Günlüğü

09-13 Şubat 2021 tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından 18insicisi Organize edilecek olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri CNR FUAR merkezinde yapılacak. Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon 17 yıldır yapılıyor.

Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşecek organizasyona bu yılda geçmiş yıllarda ki gibi yoğun ilgi bekleniyor. Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonunda büyük adımlar atılmasını sağlayan festival dünya lezzetlerini İstanbul’a taşıyacak. Geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla iki yıl önce Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından “Kıtalar Arası (Continental) ” ünvanı alan İstanbulMutfak Günleri ülkemizin genç şeflerine Uluslararası düzeyde yarışma imkânı sağlıyor.

Hem yarışmak hem de ülkemizi gezebilme imkanı bulan dünyanın usta şefleri birbirinden renkli organizasyonlarla ağırlanıyor. Turizm açısından da ülkemize büyük değerler kazandıran İstanbul Mutfak Günleri, Türkiye ve Dünya Gastronomi kültürüne yeni şefler kazandırırken Türk Mutfağının dünyada daha çok tanınması için köprü görevi üstleniyor.
Yetmişin üzerinde kategoride yarışacak olan Türk ve Dünya şefleri madalya alabilmek için kıyasıya mücadele edecekler.Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun yıllardır yaptığı bu büyük organizasyonla Türk Gastronomi dünyasında katkısı büyük. Türkiye Aşçılar ve Şefler  Federasyonu, Türkiye’de eğitim noktasında yeni açılan okullar ve benzeri sertifikasyon programlarıyla genç ve öğrenci şefleri dünya standartlarında yetiştiriyor.

Dünyaya açılma noktasında büyüyen ve Türkiye’de yer alan ulusal ve Uluslararası gastronomi markaları açısından büyük bir tanıtım noktası oluşturan İstanbul Mutfak Günleri festival alanı içinde özel açılarla markalara kendilerini tanıtma ve bilinirliklerini artırma imkânı sunuyor. Geçmiş yıllarda da İstanbul Mutfak Günleri içinde yer alan markalar kendi tanıtımları noktasında büyük ivme kazandılar. 2021 yılında geçmiş yıllara göre daha geniş bir alandan yapılacak organizasyon birçok farklı tanıtım açısını da beraberinde getiriyor.