Karantina kararına İngiltere’den ilk tepkiler…

Londra

Last Updated on 2 Ekim 2020 by Turizm Günlüğü

İngiliz Hükümeti’nin “Türkiye’nin seyahat koridoru listesinden çıkarıldığı” yönündeki ani açıklaması, müşteriler ve seyahat acentaları arasında şok etkisi yarattı.

İngiliz Hükümeti, “4 Ekim Pazar günü sabah 4:00’dan sonra Türkiye’den İngiltere’ye dönen herkesin kendini karantina altına alması gerektiği” yönündeki kararını dün akşam açıkladı.

Bu karara uymayanlara, 10 bin Sterlin para cezası uygulanacak.

İNGİLİZ TUR OPERATÖRLERİ HIZLA HAREKETE GEÇTİ

Bu kararın ardından TUI İngiltere ve Jet2holidays, Türkiye’ye yönelik paket tatillerini iptal etmek için hızla harekete geçti.

JET2 HOLIDAYS’TEN İLK AÇIKLAMA

Jet2holidays konuya ilişkin, “2 Ekim 2020 Cuma günü başlayan tüm tatiller otomatikman tam geri ödemeli olarak iptal edilecek ve müşterilerimize iptal faturası verilecektir” açıklamasında bulundu.

İngiliz tur operatörü bugün, Türkiye ve Polonya seyahatlerine ilişkin güncellemeye gideceğini açıkladı.

TUI İNGİLTERE’DEN UYARI

TUI İngiltere ise, 3 Ekim’e kadar seyahat edecek yolcuları havalimanına gitmemeleri yönünde uyardı ve 4 – 15 Ekim tarihleri arasındaki seyahatler için müşterilerini bilgilendireceğini açıkladı.

Tur operatörü, önümüzdeki 48 saat içindeki seyahatleri iptal olan müşterileriyle öncelikli olarak iletişime geçeceğini belirtti.

Açıklamada “Şu anda Türkiye’de tatilde olan müşterilerimiz tatillerinin tadını çıkarmaya devam edebilir ve planladıkları uçakla evlerine dönebilir” ifadelerine yer verildi.

ABTA: SEYAHAT SEKTÖRÜ İÇİN BÜYÜK BİR DARBE

İngiliz Seyahat Acentaları Birliği (ABTA), Perşembe gecesi karantina açıklamasını “seyahat sektörü için büyük bir darbe” olarak nitelendirdi.

ABTA bu karar ile, Kanarya Adaları gibi popüler kış destinasyonları ile birleştiğinde, sadece zor durumdaki sektörün üzerindeki baskıyı artırdığına dikkat çekti.

“SATILABİLECEK TATİLLER NEREDEYSE SIFIRLANDI”

Scottish Passenger Agents’ Association (İskoç Yolcu Acenteleri Birliği), karantina listesindeki en son değişikliklerin, iş yüklerini artırırken, acentelerin şu anda satabilecekleri tatil sayısının “neredeyse sıfırlandığını” anlamına geldiğini belirtti.

Imp Travel acentası yöneticisi Mark Brewer ise, Türkiye’nin seyahat koridorundan çıkarılmasını “bir ayıp” olarak nitelendirdi.