“Ruslar ve Almanlar arasındaki şezlong savaşı sona erdi”

Last Updated on 3 Ekim 2020 by Yaşar Çelik

Rus turizm ve seyahat haber sitesi tourdom.ru, Antalya’nın ilk dokuz aydaki ziyaretçi rakamlarına yönelik değerlendirmesini “Ruslar ve Almanlar artık Türkiye’de şezlong için savaşmıyor” başlığıyla yer verdi.  

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine yer verilen haberde, Antalya’da 2020 yılının ilk dokuz ayında ziyaretçi sayılarında geçen yılın aynı dönemine göre %81 oranında azalma yaşandığı belirtildi.

2020 yılında Antalya’ya gelen turistlerin ülkelerine göre dağılımında ise Rus turistlerin payının %38’den %41.4 oranına çıktığı açıklandı.

Turizmdatabank’ın verilerine de yer verilen haberde Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında ikinci sırada Ukraynalıların, üçüncü, dördüncü sırada İngiliz ve Almanların yer aldığını paylaşıldı.

RUS TURİSTTE %80’LİK DÜŞÜŞ

İlk dokuz ayda Rus turist rakamlarında ise %79.3 oranında düşüş yaşandığına yer verildi.

Haberde, “Türkiye uçuşlarının yeniden başlamasının ardından çok sayıda Rus turistin akın ettiği, Antalya otellerindeki boş yerlerin çoğunu doldurdukları ve Avrupa’dan gelen konuklarla şezlonglar konusunda yaşanan çekişmenin geçmişte kaldığı” belirtildi.

UKRAYNA %18.5’E YÜKSELDİ

Son olarak Ukrayna’dan gelen misafirlerin yüzdesinin 2020 yılında %5.8’den 18.5’e yükseldiği açıklandı.

ANEX TOUR İLK SIRADA

Tur operatörleri açısından Antalya’ya Rusya ve Ukrayna’dan gelen turistlerin %25.4’ünü getirerek ANEX Tour’un ilk sırada yer aldığı da belirtildi.