“Sınırları tekrar kapatmak anlamsız”

Last Updated on 8 Ekim 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya’da salgınının daha da kötü bir hal alması durumunda, mart sonundan ağustos başına kadar uygulandığı gibi yeniden “sınırların kapatılması” ihtimali hararetle tartışılıyor.

Rusya Parazitoloji Tıp Enstitüsü’nün direktörü Aleksandr Lukaşev, artan coronavirus vakaları nedeniyle sınırların yeniden kapatılmasının şu an için bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Lukaşev, yabancı ülkelerle temas kaynaklı vaka artışının endişe edilecek seviyelerde olmadığı görüşünde.

Turkrus.com’un haberine göre Lukaşev; “Diğer ülkelerdeki vaka sayılarının Rusya’dan daha fazla olduğu mart ayında sınırları kapatmak anlamlıydı” şeklinde konuştu. Ancak Lukaşev’e göre, şu anda Rusya içinde seyahat etmek, ülke dışına seyahat etmekten daha az riskli değil.

Lenta portalı uzman hekimin, “Kırım ve Soçi’den büyük şehirlere taşınan coronavirus miktarı Türkiye’den daha az değil” yönündeki sözlerini aktarıyor.

Enfeksiyon uzmanı Yevgeni Timakov da Lukaşev ile aynı görüşte. Timakov’a göre, uçuşları sınırlamak yerine maske rejiminde ısrarcı olmak daha etkili bir yöntem.

Rusya Yolcular Birliği, 6 Ekim günü yetkililere bir çağrıda bulunarak sınırların kapatılması konusunun gündeme alınmasını istemişti.