Gökçüoğlu Konağı 1,5 milyon dolara satılıyor

160 yıllık, Safranbolu’nun ikonu haline gelen Urgancıoğlu Ailesi’nin işlettiği Gökçüoğlu Konağı satışa çıkarıldı.

Last Updated on 12 Ekim 2020 by Yaşar Çelik

Her mevsimi başka güzel olan Safranbolu, kendine özgü tarihi evleri, Bulak (Mencilis) Mağarası ve Tokatlı Kanyonu üzerindeki Kristal Cam Teras’ı ile tam anlamıyla turistik bir cenneti andırıyor. Safranbolu birbirinden güzel, genelde bir aile tarafından işletilen tarihi konaklarıyla da öne çıkıyor.

Kerem Köfteoğlu’nun haftalık Para Dergisindeki haberine göre, Türkiye’deki 13 bin civarındaki tescilli tarihi eski evlerin bin 200 tanesinin Safranbolu’da bulunuyor. Bu tarihi evlerden biri olan, 160 yıllık, Safranbolu’nun ikonu haline gelen Urgancıoğlu Ailesi’nin işlettiği Gökçüoğlu Konağı satışa çıkarılmış. Urgancıoğlu Ailesi’nin işlettiği konağın, baba İsmail Hakkı Urgancıoğlu’nun sağlık durumundan dolayı satılacağı belirtiliyor.

Sağlık sorunu Gökçüoğlu Konağı’nı sattırıyor

Otelin işletmecisi Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, TÜRSAB’ın (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Üyeliği, Türkiye Küçük Oteller Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, All Seasons Turizm Acentası’nın yanı sıra konakla da yakından ilgileniyor. Üstlendiği görevlerin yanı sıra, babasının yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı Ergüder’in konakla yeterince ilgilenemeyeceği için satmaya karar verdiği ileri sürülüyor.

8 Odalı Butik Otel Gökçüoğlu Konağı’na 1,5 milyon dolar fiyat biçiliyor

Ünlü Bulak Mağarası’nın yanı başında yer alan, kendine özgü şekilde dekore edilen 8 odalık butik otel olarak hizmet veren Gökçüoğlu Konağı’na 1,5 milyon dolar fiyat biçiliyor. Safranbolu’nun yerel lezzetlerinin ilçeye gelen yerli-yabancı turistlere tanıtılmasında aktif rol alan Ergüder, bu amaç doğrultusunda konağın yanında restoran olarak hizmet veren Marmelat Cafe’yi devreye aldı. Ergüder’in konağı sattıktan sonra da Safranbolu turizminin gelişmesine katkı sunmaya devam edeceği belirtiliyor.