Okullar tatil edildi; doluluklar %100’ü buldu

Soçi - Türkiye feribot seferleri

Last Updated on 15 Ekim 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya’nın gözde yurt içi tatil noktalarından olan Soçi’de, güzel hava ile oteller yerli turistle doldu.

Karadeniz kıyısında yer alan Soçi’de otellerin doluluk oranının yüzde 100 olduğu açıklandı.

Rusya merkezli turizm ve seyahat haberleri internet sitesi TourDom.ru’nun haberine göre; Rusya’nın Karadeniz tatil beldelerinde alışılmadık derecede sıcak hava ile Soçi’deki oteller neredeyse yüzde 100 doldu.

İLERLEYEN GÜNLERDE DE OTELLER DOLU OLACAK

TourDom.ru, Soçi’deki otellerin önümüzdeki günlerdeki doluluk oranının yüzde 90 ila 100 olmasını bekliyor. Bu oranların, geçen yılın iki katı seviyesinde olduğu açıklandı.

OKULLARIN TATİL EDİLMESİ ETKİLİ OLDU

TourDom.ru’dan yapılan açıklamada “Beş yıldızlı otellerin neredeyse tamamı, sıcak hava ve deniz nedeniyle 18 Ekim’e kadar dolu. Buraya yerli turist geldi. Pandemiden dolayı okulların tatile girmesi ile beraber otellerdeki doluluk oranı daha da arttı” denildi.

KIŞ MEVSİMİ İÇİN DE REZERVASYONLAR YAPILDI

Barhatnıe Sezonı Oteli’nin Satış ve Pazarlama Departmanı Başkanı Inna Ryndina, Soçi’nin bu yılki son ziyaretçileri sadece sonbahar mevsiminde gelmeyeceğini, yeni yıl ve kış için de rezervasyonların olduğunu açıkladı.

Inna Ryndina “Otellerdeki doluluk oranının artmasıyla beraber şehrin esnafının geliri de arttı. Talebin artmasında ki en önemli sebep, sınırların kapalı olması ve yazın tatile gidemeyenlerin, sonbaharda ve kışın gitmek istemesidir” açıklamasını yaptı.

Kaynak: gazetemru.com