Rusya’nın Ufa kentinden Türkiye’ye hangi tur operatörleri uçacak?

Havalimanlarına Biletsiz Giriş Yasaklanabilir
Ufa Havalimanı / Rusya

Last Updated on 28 Ekim 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı’nın (Rosaviatsia) Ufa Havaalanı’ndan uluslararası uçuşlara yeniden izin vermesinin ardından Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörlerinin uçuş planları belli olmaya başladı.

27 Ekim 2020 tarihinden itibaren Rusya’nın Ufa Havalimanı’ndan uluslararası uçuşlar yeniden başladı. İlk etapta dış hatlarda bu havalimanından sadece Türkiye’ye uçuşlar düzenlenecek.

Sonraki etapta ise Kasım ayından itibaren Tanzanya’nın Zanzibar Adası’na charter uçuşlarının düzenlenmesi planlanıyor.

İşte Ufa’dan Türkiye’ye uçuş düzenleyecek tur operatörleri ve uçuş programları…

Açılışın ardından uluslararası uçuşlar kapsamında havalimanına iniş yapan ilk havayolu firması Ufa – Antalya uçuşunu gerçekleştiren Azur Air oldu.

TUR OPERATÖRLERİ UFA’DAN TÜRKİYE’NİN HANGİ ŞEHİRLERİNE UÇACAK?

PEGAS Touristik, Salı ve Cuma günleri haftada iki kez Ufa’dan Antalya’ya Nordwind Airlines ile uçuş gerçekleştirecek. Uçuş programı 2 Kasım’da başlayacak ve uçuşlar Airbus A321 uçakları gerçekleştirilecek.

ANEX Tour ise Aralık ayından itibaren Ufa’dan Antalya’ya uçuşlara (yılbaşı turları) başlamayı planlıyor.

Rus tur operatörü Intourist de Ufa Havaalanı’ndan charter uçuşları düzenlemeyi planladığını açıkladı fakat uçuş programına ilişkin detaylar henüz paylaşılmadı.

Diğer yandan Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörlerinin, kış sezonunda ise Ufa Havalimanı’ndan İstanbul uçuşlarına başlayacakları belirtiliyor.

Coral Travel da artık Rostov-on-Don’dan aktarma yapmadan havayolu firması Royal Flight Airlines ile Ufa’dan Antalya’ya direkt uçuş düzenleyecek. İlk uçuş 29 Ekim’i – 30 Ekim’e bağlayan gece gerçekleşecek.