Türkiye’de koronavirüse yakalanan 326 Rus turistten 11’inin öldüğü açıklandı

Last Updated on 3 Kasım 2020 by Yaşar Çelik

Türkiye’de 326 Rus turistin koronavirüse yakalandığı ve 11’inin öldüğü açıklandı. İmmünoterapi Laboratuvarı Başkanı Mihail Kostinov, Türkiye’deki Rusların Kovid-19’dan ölüm nedenlerinin 5 önemli faktöre bağlı olduğunu açıkladı.

Meçnikov Aşı Araştırma Enstitüsü Alerjik Hastalıklarda Aşı Önleme ve İmmünoterapi Laboratuvarı Başkanı Mihail Kostinov, Türkiye’deki Rusların koronavirüsten ölüm nedenlerinin birçok faktöre bağlı olduğuna söyledi.

Haber önerisi: “Koronavirüslü dönenlerin yüzde 90’ı Türkiye’den dönenler”

Ölüme neden olan 5 faktör

Uzman Mihail Kostinov bu konu hakkında yaptığı açıklamada “Bu faktörlerin birincisi, torunlarıyla birlikte denize giden yaşlı insanlar olabilir. İkinci olarak, ölen kişinin kronik hastalıklarla ilgili sorunları olabilir. Üçüncüsü, doktora geç gitmiş ve kendi kendine ilaç almış olabilirler. Dördüncüsü, yerel doktorlardan yardım sağlama protokolleri Ruslardan farklıdır. Ve beşinci neden kötü sağlık sigortası sistemidir” diye konuştu.

Türkiye’de 326 Rus turistin koronavirüse yakalandığı ve 11’inin öldüğü açıklandı. Uzmanlar hastalananlar arasından bu oranın yüksek olduğu belirtildi.