Hafta sonları sokağa çıkma yasağı geldi

Kamuda Bayram Süresi Belli
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Last Updated on 18 Kasım 2020 by Yaşar Çelik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10.00 ile 20.00 dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek” dedi.

Koronavirüs salgınına ilişkin yeni tedbirlerin ele alındığı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına ilişkin yeni tedbirlerin ele alındığı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak dedi. Yeni kısıtlamalara ilişkin detayların ise İçişleri Bakanlığın yayınlayacağı genelgede belirtileceğini söyledi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARINDA UÇAK İLE SEYAHAT MÜMKÜN MÜ?

Daha önceki yasaklarda olduğu gibi yurtiçi otobüs ya da uçak yolculuğuna çıkacakları sokağa çıkma yasakları kapsamıyor. HES kodu ve bileti olanlar seyahatlerini yapabilecek. Yine de son karar için bu akşam ya da yarın yayınlanacak İçişleri Bakanlığının Genelgesini beklemek gerek.

UÇAK VE OTOBÜS BİLETİNİ ALMIŞ OLANLAR MUAF

Kısmi sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot vs.) biletleme yapmış olan vatandaşlar da bu konuda endişeli.

Ancak biletlerini alan vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacağını hemen belirtelim.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

  • Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.
  • Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.
  • Halen 65 yaş üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.
  • Alışveriş merkezleri, marketler, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.
  • Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yılsonuna kadar kapalı kalacak.
  • Kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek.
  • Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.
  • Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edecek.
  • Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.
  • Şehirlerimizin, ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl hıfzıssıhha kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek.
  • Kamu ve özel sektör iş yerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilecek.
  • Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır.

Koronavirüs salgını için alınan yeni tedbirler genelgesi açıklandı. Okumak için tıklayın:

Covid-19 yasakları geri döndü! İşte yeni koronavirüs tedbirleri