Involatus uluslararası ağını Jet2.com ile genişletti

Last Updated on 23 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

Involatus, corona krizi yılında klasik ve dinamik paket seyahat tur operatörlerinin daha iyi çalışmasını sağlayacak yeni bir ürünü tanıttı. 

On yıldır Almanya’da havayolu brokeri olarak faaliyet gösteren Involatus’un iş modeli çeşitli havayollarından full charter kiralama kapasitelerinin yanı sıra koltuk tahsisi için münhasır dağıtım hakları almak ve bunları kendi adlarıyla pazarlamadan oluşmaktadır.

Birçok “Klasik” ve “Dinamik” paket seyahat tur operatörleri sistemlerde ICC olarak yer alan Involatus’un sunduğu cazip tarifelerinden yararlanmaktadır.

Müşteriler, geçmişte rezervasyon esnasında ödeme yapmak zorundaydı ve genellikle ücretsiz iptal etmek mümkün değildi.

PANDEMİ ZAMANLARINDA YENİDEN DÜŞÜNMEK

Involatus Uçuş Direktörü Marc Puiskens, “Paket tur operatörleri ile iş birliği içinde ortak müşterilerimizi gelecek yılki tatillerini maksimum esneklikle rezerve etmeleri için motive etmek istiyoruz. Bu açıkçası ancak yüksek iptal maliyetlerinden kaçınarak mümkündür. Bu nedenle Genel Müdürümüz ve şirketimizin sahibi Erkan Türkoral ile birlikte paket tur operatörleri için Esnek (Flex) tarifesi olarak adlandırılan yeni bir tarife geliştirdik. Müşteriler, yolculuğun başlamasından 14 gün öncesine kadar ICC aracılığıyla rezervasyonlarını ücretsiz olarak iptal etme seçeneğine sahiptir. Yeni uçuş teklifiyle tur operatörleri, müşterileri için yeni, daha esnek rezervasyon seçenekleri oluşturabilir ve ayrıca değiştirilmiş iptal koşullarına sahip uçuşlar sunabilirler. Yeni tarifenin temeli, Involatus’un kendi uçuş ortaklarıyla imzaladığı ve geçmişe göre daha fazla esneklik sunan sözleşmelerdir.”

Puiskens, “Yeni Flex tarifesini kullanmak isteyen tur operatörleri bizim tarafımızdan etkinleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca tur operatörlerine yeni tarife için bireysel ödeme koşullarında anlaşma seçeneği sunulmaktadır” açıklamasında bulundu.

JET2.COM’UN PARTNERİ OLDU

Diğer yandan Involatus’un tek haberi bu değil: Involatus, İngiliz Jet2.com’un yeni partneri oldu ve böylece uluslararası ağını genişletti.

Involatus, uluslararası alandaki ağını daha da genişletmeyi hedefliyor. Involatus’un Türkiye’de de bir ofisi bulunmaktadır.

Involatus Genel Müdürü ve Sahibi Erkan Türkoral, “Koltuklarımızı halihazırda kıtalararası bazda satışa sunduğumuz için kıtalararası yeni şubeler açmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.