Hükümet yeni koronavirüs tedbirleri almaya hazırlanıyor

Yeni koronavirüs tedbirleri

Last Updated on 30 Kasım 2020 by Yaşar Çelik

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bin 500’ü geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen cuma günü “Yeni tedbirler almaya mecburuz, alacağız” açıklamasının ardından gözler bugün toplanacak Kabine’de…

Kabine’nin ana gündem maddesi salgına karşı alınacak yeni önlemler ve kısıtlamalar olacak. Toplantıda Sağlık Bakam Fahrettin Koca son 10 günlük tabloyla ilgili bir sunum yapacak. 15 gündür hafta sonları 20.00-10.00 arası uygulanan sokağa çıkma yasağının genişletilmesi; yasağın vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu bazı illerde hafta içi de uygulanması gibi önlemlerin alınması bekleniyor.

CANDAŞ TOLGA IŞIK İSE ŞUNLARI PAYLAŞTI

Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümetin pazartesi (bugün) günü yıl sonuna kadar uygulanacak yeni tedbirler almaya hazırlandığı bilgisini paylaştı.

YARIYIL SONUNA KADAR GEÇERLİ OLACAK YENİ TEDBİRLER NELERİ İÇERİYOR?

Gazeteci Candaş Tolga Işık, “Hükümet yarın yıl sonuna kadar uygulanacak yeni tedbirler almaya hazırlanıyor” açıklamasını yaptı.

HAFTA SONLARI TAM KAPANMA – HAFTA İÇİ GECELERİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

“Hafta sonları tam kapanma, hafta içi ise geceyle sınırlı sokağa çıkma yasağı ihtimali güçlü” diyen Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Hükümet yarın yıl sonuna kadar uygulanacak yeni tedbirler almaya hazırlanıyor. Birçok önlem var masada son kararı kabine verecek ama blok bir sokağa çıkma yasağından ziyade hafta sonları TAM kapanma, hafta içi ise geceyle sınırlı sokağa çıkma yasağı ihtimali daha güçlü görünüyor.”