Rus turist vazgeçmedi

Last Updated on 1 Aralık 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze: COVID – 19 vakalarındaki artış ve yeni kısıtlamalar Rus turistleri hiçbir şekilde etkilemedi. Türkiye uluslararası satışlarda yine başı çekiyor.

Kommersant Gazetesi, Türkiye’de COVID – 19 vakalarındaki hızlı artış ve kısıtlamaların sıkılaştırılmasının “henüz Rus turistleri çok fazla korkutmadığını” yazdı.

Gazete, Rusya’dan uçulabilen destinasyon azlığı karşısında, kasım ayında Türkiye’ye tur satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttığını, ancak ayın son haftasında yeni önlemlerin ve istatistik güncellemelerinin devreye girmesinin ardından talebin gerilediğini duyurdu.

KASIM AYINDA YÜZDE 15 ARTIŞ

“Türkiye’deki karantina riskleri ve zorlu epidemiyolojik durum henüz Rus turistleri korkutmadığını” belirten gazete, Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze’nin “Kasım ayında Türkiye’ye yapılan rezervasyonlar yaklaşık yüzde 15 arttı. COVID – 19 vakalarındaki artış ve yeni kısıtlamalar Rus turistleri hiçbir şekilde etkilemedi. Talep yüksek olmaya devam ediyor ve Türkiye uluslararası satışlarda yine başı çekiyor” sözlerini aktardı.

Lomidze, Türkiye’nin ardından uçuş imkanı nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri, Maldivler ve Zanzibar’ın sıralandığını belirtti.

“ALIŞILMADIK BİR DURUM”

Uzmanlara göre Rusya’da kasım ayı sonu için böyle bir tablo alışılmadık bir durum. Çünkü geleneksel olarak bu dönemde turistler Asya destinasyonlarına, özellikle Tayland’a yöneliyordu.

Bu arada yılbaşı turlarında İstanbul’a olan talebin son önlemler nedeniyle biraz gerilediği ancak yine de bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 daha fazla olduğu belirtildi.

Biletix’e göre kasım ayından salgındaki artışa rağmen Türkiye’nin bilet satışlarındaki payı yüzde 49’a yükseldi.