Rusya’da turizm için “Dubai modeli” tartışılıyor

Last Updated on 9 Aralık 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya, Soçi için “Dubai modelini” tartışıyor… Yapay ada ve 100 metrelik lüks otel…

Rusya’nın yurt içi tatil noktalarından Soçi’yi Dubai gibi bir cazibe merkezi yapma önerileri tazelendi.

Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde, üzerine 100 metre uzunluğunda otel inşa etmek için yapay bir ada kurulması fikri yeniden gündeme geldi.

Duma milletvekili Sergey Krivonosov, Soçi’deki Solneçnıy Plajı’nın karşısına yapay bir ada ve üzerine 30 katlı otel inşa edilmesinin planlandığını söyledi.

GEÇ KALINDI

5 yıldızlı otelin Sirius kentsel köyü bünyesinde ve Fransız Accor Hotels ortaklığında kurulmasının planlandığı aktarıldı.

Projeyi savunanlar, “Gürcistan’ın kıyı şehri Batum’un bile daha çekici gökdelen projelerine imza attığını, Soçi’nin geç kaldığını” söylüyor.

Business FM’in görüştüğü uzmanlar ise uzun süredir gündemde olan bu projenin yakın vadede gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğu fikrini dile getirdi.

DUBAİ MODELİNE İTİRAZ

MACON adlı danışmanlık şirketinin Genel Müdürü İlya Volodko, projenin ekonomik açıdan verimsiz olacağına inandığını belirtti.

4 yıldızlı bir otel odasının ortalama inşaat maliyetinin 100 bin dolar olduğuna, yapay ada üzerinde kurulması halinde ise bu fiyatın üç katına çıkabileceğine dikkat çeken uzman, projenin kârlı olmadığını söyledi.

Mihail Zaharov adlı politolog ise Sirius kentsel köyünün nüfusunun beş yılda 10 binden 50 bine çıkarılmasının planlandığını ancak yapay ada projesinin henüz kesinleştiğine dair net bir bilgi olmadığını ifade etti.

Uzun yıllardır gündemde olan yapay ada fikrinin, federal düzeyde desteklenen Sirius projesi sayesinde gerçekleşme ihtimalinin olduğuna da dikkat çekiliyor.