Kiev Büyükelçiliği’nden Türkiye’ye gideceklere duyuru

Last Updated on 28 Aralık 2020 by Turizm Günlüğü

T.C. Kiev Büyükelçiliği’nden yurt dışından Türkiye’ye gidecek yabancı ve Türkiye vatandaşları için zorunlu COVID-19 test açıklaması.

T.C. Kiev Büyükelçiliği, yurt dışından Türkiye’ye gidecek yabancı ve Türkiye vatandaşları için zorunlu COVID-19 test açıklaması yayınladı.

T.C. Kiev Büyükelçiliği’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Değerli vatandaşlarımız,

Pandemi tedbirleri kapsamında 28 Aralık 2020 tarihinden itibaren yurtdışından havayoluyla, 30 Aralık 2020 tarihinden itibaren kara ve deniz yoluyla Türkiye’ye giriş yapacak kişilerin, girişten önceki son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR testlerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Negatif PCR testi olmayan kişiler Türkiye’ye giden uçağa alınmayacaklardır.

Hudut kapısından giriş esnasında negatif PCR testini resmi otoritelere ibraz etmeyen kişiler, konaklayacaklarını beyan ettikleri adreste (ev, otel vb.) karantinaya alınacak, konaklayacak yeri olmadığını belirtenler ise İl Sağlık Müdürlüklerince belirlenecek mekanlarda karantina altına alınacaktır. Karantina sürelerinin 7. gününde PCR testleri yapılarak test sonuçları negatif çıkanların karantinası 7. günün bitiminde sona erdirilecek ve PCR testleri pozitif çıkanların tedavileri ise Sağlık Bakanlığı COVID-19 rehberi doğrultusunda yapılacaktır.

Bu uygulama 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir.

Saygıyla duyurulur.