Bilim Kurulu önerdi! Normalleşme için kritik tarih…

Last Updated on 28 Ocak 2021 by Yaşar Çelik

Normalleşme adımlarını görüşen Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için tarih verdi. Bilim Kurulu kritik tarih için tavsiye kararı aldı. Toplantıda restoranlar, kafeler ve lokantaların ne zaman açılması gerektiğine dair de görüşler bildirildi.

COVID – 19 tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimle devam eden eğitim kuruluşlarının açılış tarihiyle ilgili Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bir tarih tavsiye etti.

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram’ın aktardığı bilgilere göre; Bilim Kurulu Toplantısı’ndan 15 Şubat tarihi için “erken” tavsiyesi çıktı.

BİLİM KURULU’NUN YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN ÖNGÖRDÜĞÜ TARİH

İkinci dönem yüz yüze eğitimin başlamasına erken diyen Bilim Kurulu’nun, öğretmenler aşılanmadan yüz yüze eğitime geçilmemesi yönünde hemfikir olduğu belirtildi.

Vaka sayısının da yüz yüze eğitime başlanması için yüksek olduğu belirtildi.

Bilim Kurulu’nda şubat ayında değil ama mart ayında yüz yüze eğitime geçilmesi tekrar görüşülebilir tavsiyesi çıktı.

15 MART KRİTİK TARİH

Toplantıda özellikle; öğretmenlerin aşılanması ve toplumdaki aşılanma sayısının artması ve vakalarda azalma kaydedilmesi şartıyla 15 Mart’ta yüz yüze eğitime geçişin mümkün olabileceği vurgulandı.

RESTORANLARIN, KAFELERİN VE LOKANTALAR İÇİN TAVSİYE

Toplantıda restoranların, kafelerin ve lokantaların açılmasıyla ilgili durum da gündeme geldi.

Bilim Kurulu üyeleri restoranların, kafelerin ve lokantaların açılmasıyla ilgili henüz erken tavsiyesinde bulundu.

MUTANT VİRÜS VE AŞI ETKİSİ

Bilim Kurulu Toplantısı’nda vaka sayısının hala yüksek olmasından dolayı, toplumdaki normalleşme için şu an erken denildi.