Soçi Antalya’ya karşı

Last Updated on 4 Mart 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya, koronavirüs pandemisi sürecinde sınırların kapatılmasını iç turizm sektörünün geliştirilmesi için avantaja dönüştürmeye devam ediyor.

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), özellikle de Türkiye’de olmak üzere, Rus turistlerin yurtdışındaki deniz tatilleri sırasında tercih ettikleri “her şey dahil” sisteminin Rusya’da geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışma başlattı.

Rosturizm ilk etapta Rusya’da konaklama hizmeti sunulmasına yönelik standartlar belirleyecek.

YATIRIMLARDA PATLAMA YAŞANIYOR

Yurt dışına çıkışların kapatıldığı pandemi döneminde Rusya’nın güney sahillerinde yaşanan iç turist patlaması, hükümetin teşvik yardımları ile adeta yeni bir turizm reformuna dönüştü.

Başta Soçi olmak üzere Kırım ve diğer güney Rus şehirlerinde yeni otel ve konaklama tesisleri yatırımında patlama yaşanıyor.

ROSTURİZM’DEN HER ŞEY DAHİL AÇIKLAMASI

Haberrus’un haberine göre Rosturizm açıklamasında; Rusya’daki oteller için “her şey dahil” sistemi ile çalışmaya yönelik belli başlı standartlar mevcut olmadığı, bazı otellerde günde beş kez yemek sunulurken, diğerlerinde gün içinde 24 saat yemek bulunabildiğini, bu tür farklılıkların belirli standartlar çerçevesinde yeniden düzenlenmesinin hedeflendiği vurgulanıyor.

Rosturizm, bu durumu çözüme kavuşturmak için otellerin mevcut sınıflandırmalarına ilişkin kurallarda uygun değişiklikleri yapmayı planlıyor.

Turistlerin, sunulan ürün kalitesini daha iyi anlamaları için “her şey dahil”, “ultra her şey dahil” gibi ifadelerle otellere yönelik kategoriler belirlemeyi hedefliyor.

Böylelikle Rusya’da “her şey dahil” sistemi ile çalışan otellerin, özellikle de aile olarak seyahat eden turistler arasında daha popüler hale geleceğine inanılıyor.

Rusya’nın Karadeniz tatil beldelerinde, otellerin yüzde 10 – 15’i her şey dahil sistemde çalışıyor.

Uzmanlara göre, sadece 100 – 150’den fazla odası olan konaklama tesisleri her şey dahil sistemine sıcak bakıyor.