Türkiye için uçuş kısıtlamasını kaldırdı

Yunanistan 2023 Yılında Kaç Turist Ağırladı?

Last Updated on 22 Mart 2021 by Yaşar Çelik

Yunanistan, Türkiye başta olmak üzere Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’ya Covid-19 nedeniyle getirilen uçuş kısıtlamalarını kaldırdı.

Yunanistan Sivil Havacılık İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre Avrupa Birliği (AB) vatandaşları ve Yunanistan’da ikamet izni bulunan Türk vatandaşları Türkiye ile Yunanistan arasında karşılıklı seyahat edebilecek.

Türkiye, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’dan gelecek kişilerden test ve karantina önlemlerine uymalarının şart konulduğu ülkede ziyaretçilerden son 72 saat içinde alınmış negatif PCR testi ve evlerinde veya kalacakları yerde 7 gün karantinaya girmeleri istenecek.

Ayrıca ülkeye giren turistlere rastgele test yapılacağı ve pozitif çıkanların karantina süresinin 14 güne çıkarılacağı da açıklandı.

Bazı istisnalar dışında diğer ülke vatandaşlarının da Yunanistan’a havalimanından giriş yasağının 5 Nisan 2021’e kadar uzatıldığı kaydedildi.

Turizm sezonuna hazırlanan Yunanistan, bazı sokağa çıkma kısıtlamalarını önümüzdeki haftadan itibaren hafifletmeyi planlıyor.