Kısa çalışma ödeneği için devam kararı aldı

İspanya 2023 Yılında Kaç Turist Ağırladı?

Last Updated on 9 Nisan 2021 by Turizm Günlüğü

İspanya’da kısa çalışma ödeneği 31 Mayıs’tan sonra da devam edecek.

İspanya’da turizm sektörü, Geçici İstihdam Düzenleme Dosyaları’nın (ERTE) yıl boyunca uzatılmasını talep ediyordu.

Hükümet, 31 Mayıs’tan sonra da “mevcut olana benzer bir formül” ile devam edeceğini ve bunun için müzakerelerin kısa süre içinde açılacağını belirtti.

KISA ÇALIŞMA YIL SONUNA UZAYACAK MI?

İspanya’da sektör, 2021 yılında salgının yeni dalgalarının yol açtığı krizin uzaması göz önüne alındığında toparlanmanın tamamlanmayacağını belirirken; Başkan Yardımcısı ve Çalışma Bakanı Yolanda Díaz, bu koruma mekanizmasının 31 Mayıs’tan sonra da “mevcut olana benzer bir formül” ile devam edeceğini ve bunun için müzakerelerin kısa süre içinde açılacağını belirtti.

KISA ÇALIŞMADA NASIL BİR YOL İZLENECEK?

İspanya Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Konfederasyonu’nun ödül töreninde yaptığı konuşmada Díaz, KOBİ çalışanlarının ERTE’nin ana yararlanıcıları olduğunu vurguladı.

Díaz, “Bunu 31 Mayıs’tan itibaren mevcut olana benzer bir formülle yapacağız ve kısa süre içinde üçlü komisyon (Hükümet, işverenler ve sendikaların bulunduğu) içinde müzakereler başlayacak” dedi.

Ekonomik İşler Bakanı Nadia Calviño bu hafta, ERTE’nin (yaklaşık 750 bin işçinin devam ettiği) yeni uzantısında parametrelerin “yeniden faaliyete geçmeyi teşvik edecek” şekilde “ayarlanması” gerektiğine işaret etti.

Kaynak: Turizmdatabank