Rusya’da Mısır charter uçuşları 10 Mayıs’ta başlıyor iddiası

Last Updated on 21 Nisan 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın, Mısır’ın tatil beldelerine uçuşların “yakın zamanda” başlayacağını duyurduğu öne sürüldü. Kahire’ye düzenli uçuşlar Nisan 2018’de yeniden başlatılmıştı. Mısır’daki tatil beldeleri Rusya’dan charter uçuşlarına hala kapalı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Mısır seferleri konusunda, “Her şey planlandığı gibi gidiyor. Yakın gelecekte karar duyurulacak” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un geçen haftaki Mısır’ı ziyareti sırasında bu konuda ön anlaşmaya varıldığını sözlerine ekledi.

Bir Rus havayolu şirketinden bir kaynak, uçuşların 10 Mayıs’tan sonra başlayacağını söyledi.

Aynı kaynak, “Mayıs ayının ikinci on yılında Hurghada ve Şarm El Şeyh ile eş zamanlı olarak hava trafiğini yeniden başlatmak için çözümler üzerinde çalışılıyor. Charter uçuşlarına başlama hazırlıkları yapılıyor” dedi.

“TÜRKİYE GÜZERGAHINA HARİKA BİR ALTERNATİF OLURDU”

Rusya’daki turizm sektörünün temsilcileri, daha önce Sputnik’e yaptığı açıklamada charter uçuşlarının yeniden başlatılması durumunda Mısır’daki tatil beldelerinin Türkiye’ye alternatif olabileceğini ifade etmişti.

Sputnik’e konuşan Travelata.ru Seyahat Rezervasyon Pazarlama Müdürü Oleg Kozırev, “Yol çok uzun sürüyor, bu da birçok turisti durduruyor, bu nedenle charter uçuşlarının artması durumunda büyük bir potansiyel olacağını düşünüyoruz. Mısır böylelikle Türkiye güzergahına harika bir alternatif olurdu. Bu yönde alınacak bir karar tur fiyatlarını da düşürür” ifadelerini kullandı.

Kaynak: turkrus.com