Bakan Ersoy tarih verdi, hedef yineledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Last Updated on 3 Mayıs 2021 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Hedefimiz, 1 Haziran itibarıyla turist trafiğini açmak için 17 Mayıs’tan sonra vaka sayısı olarak 5 binin altına inmek. Bu sayıya düşebilirsek 30 milyon hedefimizi hala koruyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs günlük vaka sayılarının 17 Mayıs’tan sonra 5 binin altına inmesi halinde bu yıl için koydukları 30 milyon turist hedefini koruduklarını söyledi.

Sözcü Gazetesi’nin Reuters’tan aktardığı habere göre; Türkiye’nin turizmde bu yılki hedefi ile ilgili soruları yanıtlayan Ersoy, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (COVID – 19) ile mücadele için çok daha sıkı önlemler aldığını belirtti.

Ersoy, “Vaka sayılarındaki düşüşün bu hafta daha da hızlandığını görüyoruz. Tahminimiz doğru çıkarsa 17 Mayıs itibarıyla vaka sayıları 5 binin altına inecek” dedi ve ekledi:

“Hedefimiz, 1 Haziran itibarıyla turist trafiğini açmak için 17 Mayıs’tan sonra vaka sayısı olarak 5 binin altına inmek. Bu sayıya düşebilirsek 30 milyon hedefimizi hala koruyoruz.”