Türkiye’deki turizm öğrencileri için Rusça kararı

Türkiye Rusya'da Üçüncü Sırada

Last Updated on 28 Mayıs 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya’nın en popüler tatil destinasyonu olan Türkiye’de turizm işletmeciliği ve otelcilik eğitimi verilen meslek liselerinde Rusça eğitimi zorunlu hale geldi.

Turizm sektörü için eleman yetiştirilen meslek liselerinde İngilizcenin yanında Rusça derslerinin de zorunlu hale getirildiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İki halkın dostluğu uzun vadeli tarihsel ilişkilere dayanıyor. Ruslar sadece son üç veya dört yıldır değil, 20 yıldan fazla bir süredir Türkiye’ye geliyor. Buradaki pek çok insan zaten Rusça konuşuyor.” diye konuştu.

“SADECE İNGİLİZCE BİLMEK YETERLİ DEĞİL”

Türk ve Rus halkının iyi ilişkilerin ülkedeki profesyonel turizm eğitimi müfredatında değişiklik yapılmasına yol açtığını belirten bakan, turizm eğitimi veren eğitim kurumlarında Rus dilinin zorunlu hale getirildiğini ifade ederek, sadece İngilizce bilmenin yeterli olmadığını sözlerine ekledi.

Türk turizm sektörünün Rusya’dan gelen turistlerin şikayet ve önerilerini dikkate aldığına işaret eden Ersoy, Türkiye’nin hizmet standartlarını Rusların gereksinimlerine göre güncellediğini belirterek, “Ruslar Türkiye’de aradıkları her şeyi makul ve rekabetçi fiyatlarla bulabilirler. Bu, Rusların bizimle ilgilenmesini bizim de onlarla ilgilenmemizi sağlıyor.” ifadelerini kullandı.