Nazmi Kozak’a “Turizm Araştırma ve Yayın Ödülü” verildi

Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak
Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak

Last Updated on 1 Haziran 2021 by Yaşar Çelik

Turizm alanındaki çalışmaları ile tanınan Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak’a Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından “Turizm Araştırma ve Yayın Ödülü” verildi.

31 Mayıs 2021 tarihinde Atılım Üniversitesi’nin Ankara’da, İncek Kampüsü’nde düzenlenen ödül töreni online ortamda canlı yayımlandı.

Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nazmi Kozak’a Ödül

Ödül töreninde konuşan Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Mithat Üner, Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın ödüle değer bulunması ile ilgili çalışmalarını ve yayınlarını açıkladı. Prof. Dr. Üner, Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın yayıncılık, araştırma ve sanat dallarındaki öncülükleri ile bu ödülü fazlasıyla hak ettiğini söyledi. Dekan Prof. Dr. Mithat Üner, Prof. Dr. Nazmi Kozak’ın “Turizm Araştırma ve Yayın Ödülü”ne değer bulunması ile araştırma, yayın, sanat ve diğer alanlarda çok sayıda çalışma ve öncülükleri olduğunu söyledi. Törende ayrıca Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Birkan da bir konuşma yaparak ödül hakkında bilgiler verdi.

“BU İŞİ AŞKLA VE ŞEVKLE YAPANLARIN SAYISI DA HIZLA AZALMAKTA”

Turizm Araştırma ve Yayın Ödülü’nü alan Prof. Dr. Nazmi Kozak da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Akademik araştırmaların ve yayınların gönüllü ve içten teşvik ile olmaktan ziyade, akademik yükseltmede ve parasal teşvik için puan olarak algılandığı bu günlerde, bu işi aşkla ve şevkle yapanların sayısı da hızla azalmaktadır. Son yıllarda editör olarak veya başka ortamlarda bu durumun ne denli bir tavan yaptığını görüyor ve gelecekten pek fazla iyimser olamıyorum. Bu noktadan bakıldığında, bu işe gönül verenler kadar, bu emeği ve hizmeti görüp takdir edenlerin ve destek olanların da önemli bir farkındalığa ve bilimsel derinliğe sahip olduklarını söylemek isterim. Ayrıca, şunu da eklemek isterim ki; bu ödül beni onurlandığı kadar, turizm alanında akademik çalışma yapan genç meslektaşlarımızı da cesaretlendirecek, aşkla çalışmanın ve emeğin takdir edileceğine dair inançlarını artıracaktır.”