RST’den Türkiye ve Mısır uçuşları hakkında açıklama

Last Updated on 7 Haziran 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya, Temmuz ayına kadar Mısır’a charter uçuşlarını başlatabilir.

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST), Rusya’nın Mısır tatil beldelerine düzenli charter uçuşlarının Türkiye ile birlikte Temmuz ayında başlayabileceğini bildirdi.

RST Başkan Yardımcısı Yuri Barzykin yaptığı açıklamada; Mısır’ın Ruslar için en popüler tatil beldelerine charter uçuşlarının Temmuz ayında tamamen açılacağını beklediklerini belirterek; “Uygulamaya bakarsak, önce düzenli uçuşlar, sonra charter uçuşlar başlatılıyor. Bu da Mısır tatil beldelerine yapılacak uçuşların Temmuz’dan önce bile olabileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“UÇUŞ YASAĞININ UZATILMAYACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ”

Gazetemru.com’un aktardığı habere göre İzvestia Gazetesi’ne açıklama yapan Barzykin; Pandemiyle Mücadele Operasyon Merkezi’nin 21 Haziran’a kadar uzattığı Türkiye uçuş yasağını uzatmayacağını tahmin ettiklerini, aynı tarihte de Mısır’ın Hurgada ve Şarm El-Şeyh tatil beldelerine direkt ve düzenli uçuş seferlerinin başlatılacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Geçen hafta Kremlin, iki ülke arasındaki uçuşları yeniden başlatmak için Rusya’dan Mısır havaalanlarını kontrol için bir teftiş komisyonu ziyareti planlandığını duyurmuştu.