İstanbul’daki 7 metro hattı 2023’te tamamlanmış olacak

İstanbul Havalimanı metro
İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar, hangi duraklar var? Kağıthane-İstanbul Havalimanı arası ne kadar, kaç dakika sürecek?

Last Updated on 8 Haziran 2021 by Turizm Günlüğü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul’da devam eden metro hatlarının toplam uzunluğunun 91 kilometreye ulaştığını belirterek, “2023 yılında bunların hepsini bitiriyoruz.” dedi

Halkalı-Gayrettepe Metroları Depo Sahası Ray Kaynağı törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada, ulaşım ve altyapı projelerinin Türkiye ekonomisine sağladığı katkılara işaret etti.

“5 metro hattının yapımı sürüyor”

Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da yapımı devam eden 5 önemli metro hattının toplam uzunluğunun 91 kilometre olduğunu belirterek, kısa sürede yapımına başlayacakları 2 metro hattının ise 13,5 kilometre uzunluğa sahip olacağını bildirdi.

İstanbul’un her noktasının raylı sistemle ulaşılabilir hale gelmesinin trafiği rahatlatacağını ve İstanbulluların yaşam kalitesini artıracağını ifade eden Karaismailoğlu, projeler tamamlandığında, bugün yaklaşık 260 kilometre olan İstanbul’un hizmet veren raylı sistem ağ uzunluğunun 364,5 kilometreye ulaşacağını bildirdi.

Havalimanına İstanbul’un en hızlı metroları geliyor

Bakan Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı hattında 8 istasyon bulunduğunu belirterek, 31,5 kilometrelik ana hat uzunluğuna sahip bu metroya 2,5 kilometre depo bağlantısı yapılacağını söyledi.

Toplam 38 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının 9 istasyondan oluşacağını aktaran Karaismailoğlu, saatte 120 kilometre hıza göre tasarlanan iki hattın, İstanbul’un trafik yükünü hafifleteceğini, kentin en hızlı metroları olacağını vurguladı.

Havalimanı metro hatları gelecek yıl sonuna kadar tamamlanacak

Karaismailoğlu, İstanbul’da devam eden metro hatlarının toplam uzunluğunun 91 kilometreye ulaştığını belirterek, “Ayrıca, 13.5 kilometrelik iki yeni raylı sistem hattına da başlıyoruz. 2023 yılında bunların hepsini bitiriyoruz. Halkalı-İstanbul Havalimanı hattımızı 2022 sonu itibarıyla bitirmeyi hedefliyoruz. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattımızın Kağıthane-İstanbul Havalimanı kısmını bu yıl sonu itibarıyla, tamamını ise ondan birkaç ay sonra bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi