Rus heyetin programındaki değişiklik neyin göstergesi olabilir?

Last Updated on 17 Haziran 2021 by Turizm Günlüğü

Uçuşların yeniden başlatılmasına yönelik karar için Türkiye’ye gelen Rus heyetin ziyaretinden ilk izlenimler…

Rus heyet Türkiye’deki incelemelerine başladı. Rus heyetin ziyaretine eşlik eden NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz ziyarete ilişkin ilk gözlemlerini kendi blog’unda değerlendirdi.

PROGRAM DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YORUMLANABİLİR?

“En önemli 9 turist bugün geldi” başlıklı yazısında Rusya heyetinin “otel programını değiştirdiğini ve kendi belirledikleri otellere doğru Side’ye gideceklerini belirttiklerini” açıklayan Recep Yavuz; bu kararın “Rus heyetin konuyu sağlık açısından irdelemek ve değerlendirmek istediklerinin” bir göstergesi olarak yorumlanabileceğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere Türk medyasında önemli bir kesim, Rusya’nın uçuş yasağını Türkiye – Ukrayna ilişkileri nedeniyle siyasi temele dayandırarak aldığını öne sürmüştü.

—O—

Bu yaz sezonu için “en önemli 9 turistinin” Türkiye ziyaretine ilişkin diğer detaylar ise şu şekilde:

EN ÖNEMLİ 9 TURİST BUGÜN GELDİ…

Bugün planlamaya göre yurt dışından charter seferleri ile Antalya’ya 21 bin 955 turist geliyor.

Buna ilave olarak Rusya’dan özel uçakla gelen 9 kişi var ki neredeyse tüm ülke günlerdir onların yolunu gözlüyoruz.

ÖNÜMÜZDEKİ İKİ GÜN İÇİNDE…

Bu sabaha karşı 05:00’te gelen bu misafirler Rusya’nın Türkiye’deki sağlık koşullarını incelemek üzere gönderdiği heyet: 5 profesör, 4 devlet görevlisi önümüzdeki iki gün içinde Antalya’da havalimanı, otel, hastane gibi yerlerde alınan tedbirleri inceleyecekler.

Bu sabah erkenden Antalya Havalimanı’nı incelediler. PCR Testi yapılan yerler ve check in, check out alanlarını kontrol ettiler.

PROGRAMI DEĞİŞTİRDİLER

Heyet, otellere hareket edeceği otobüse doğru giderken, daha önceden belirlenmiş olan otel programını değiştirdi ve kendi belirledikleri otellere doğru Side’ye gideceklerini belirttiler.

Bu sürprize Türk Heyeti “Hay hay…” diyerek yanıt verdi, zira abdestimizden şüphemiz yok ve biz bu tedbirleri 1.5 yıldır eksiksiz uyguluyoruz ve bunları Ruslar gelip bizi denetlesin diye de yapmadık.

Bu arada ben bu değişikliğe konuya verdikleri önem açısından çok olumlu bakıyorum.

Demek ki gerçekten nokta atışı yaparak konuyu sağlık açısından irdelemek ve değerlendirmek istiyorlar.

BUNDAN SONRA DA SÜRPRİZLER OLABİLİR…

Bundan sonra da sürprizler olabilir, hiç sorun değil, zira grubun başında bütün bunlara çözüm üretecek Kemal Altay ve Seyfettin Murat gibi iki deneyimli profesyonel rehber var ve gereğini organizasyon ekibi ile konuşarak yapacaklardır.

Emin olun bunu İspanya’da, Yunanistan’da yapmaya kalksalardı “Kusura bakmayın, belirlenmiş planın dışına çıkamayız” diye olumsuz cevap alırlardı.

Belki de bizi diğer ülkelerden ayıran en önemli özellik bu…

ATEŞ HOCA’YA MİLLİ GÖREV

Ekibe Sağlık Bakanlığı’ndan yetkililer, TGA ve Kültür Turizm Bakanlığı temsilcileri ile Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara Hoca eşlik ediyor.

Konu tıbbi olunca, aldığımız tedbirleri ve yaptığımız uygulamaları anlatmak Ateş Hoca’ya düşüyor. O da bu konuda 1.5 senedir çeşit çeşit her soruya maruz ve mantıklı bir açıklama getirmiş birisi olarak eksiksiz bir şekilde Rus heyeti bilgilendirecektir.

VE VERİLER

Bitirmeden kontrol edilen ve kontrol eden iki ülkenin verilerini paylaşayım:

NÜFUS:

Türkiye: 84.000.000

Rusya: 146.000.000

VAKA SAYILARI:

Türkiye: 5.348.249

Rusya: 5.189.260

ÖLÜMLER:

Türkiye: 48.950

Rusya: 125.443

İKİ AŞI ORANI:

Türkiye: %16.75

Rusya: %9.94

Hani bir fıkra var ya sonu “Aman karıştırmayın; asılacak olan benim!..” diye biten…

Siz de karıştırmayın lütfen kontrol edilen biziz…

Yine de bu ziyaret çok önemli, zira gelen heyetin raporları doğrultusunda hem aylardır bir yere gidemeyen ve Antalya yolunu gözleyen Rus turistler rahat bir nefes alacak hem de böyle zor bir dönemde ülkemize en az 4 – 5 milyon Rus turistin gelmesinin önü açılacak, o yüzden bugün gelen 9 misafiri diğerlerinden ayrı tutmak lazım…